More


  Candidatul PSD la Primăria Satu Mare, Dorel Coica, a făcut declaraţii de presă împreună cu fostul inspector școlar general Călin Durla

  - Advertisement -

  Candidatul PSD la Primăria municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a afirmat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că în perioada de pandemie ar fi bine să nu se facă adunări publice, afirmație pe care o face şi în calitate de medic. De asemenea îi atrage atenţia prefectului că el este reprezentantul Guvernului în teritoriu şi răspunde, în această calitate, şi de sănătatea publică.

  Îi atrage atenţia prefectului că dacă nu reacţionează pozitiv la ceea ce se întâmplă în judeţ şi municipiu, este direct răspunzător.

  Călin Durla: “În Satu Mare, peste 90% din școli și-ar putea relua activitatea”
  Tot cu aceeași ocazie, fostul inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla, a vorbit despre deschiderea școlilor în județul Satu Mare. Durla, ales de PSD pe lista de consilieri locali ca specialist în Educație, a declarat că aproape toate unitățile școlare din județ și-ar putea relua activitatea.

  ”Am spus-o de multe ori, decizia pentru felul cum trebuie să se deschidă școlile trebuie luată pe plan local, dar nu aruncată responsabilitatea pe umerii directorilor de școli, ci în fiecare UAT ar trebui constituită o comisie din primar, autoritatea locală, reprezentanți ai DSP-ului și reprezentanți ai școlilor. După analizele pe care le-am făcut, având în vedere că am ocupat funcția de inspector școlar general 4 ani și jumătate, în Satu Mare cam peste 90 la sută din școli și-ar putea relua activitatea”, a declarat Călin Durla.

  Fostul inspector școlar general a mai spus că școala trebuie reluată ,,față în față”, în condiții cât de cât normale.

  ”Ar fi o crimă la adresa poporului român să nu se reia școala, față în față, așa cum este școala cunoscută de către noi toți (…) Trebuie să vedem ce fac și celelalte state, ce face Suedia, ce fac Germania, Italia, Spania și să facem tot ce depinde de noi să reluăm școala. Cel mai simplu ar fi și ar ajuta foarte mult școlile, o parte din învățământ să fie față în față, iar o parte să rămână în sistemul online, pentru a proteja copiii, părinții și profesorii. Pentru acest lucru trebuiau formați profesorii și era un lucru foarte simplu, în fiecare județ este o Casă a Corpului Didactic care are specialiști formatori și acei profesori care nu au deprinderile necesare cu ultimele noutăți tehnologice ar fi putut fi formați. Nu e târziu, în două săptămâni se pot face lucrurile, așteptăm aceste măsuri”, a conchis Călin Durla.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img