More


  Două călăuze și un cetățean turc, opriți la frontiera cu Ungaria

  =

  Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat într-un autoturism două călăuze, un cetăţean german şi un turc, care au sprijinit un tânăr din Turcia în încercarea de a trece ilegal graniţa în Ungaria cu intenția de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

  Duminică, 16 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, județul Satu Mare, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 01.50, colegii noștri au oprit pentru control, pe comunicația Atea – Dorolț, la aproximativ 1 km față de linia de frontieră un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Germania, condus de către un cetățean german, în vârstă de 30 de ani.

  În autoturism se aflau, în calitate de pasageri doi cetățeni din Turcia, în vârstă de 32, respectiv 20 de ani. La verificări, acesta din urmă a declarat o altă identitate decât cea reală, prezentând polițiștilor de frontieră un document în care persoana din fotografie nu semăna cu cea din realitate, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor trei persoane la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

  În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că şoferul şi unul dintre cetăţenii turci erau călăuzele celui de-al treilea cetățean turc în vârstă de 20 de ani. Astfel cei doi cetăţeni străini intenţionau să-l ajute pe treacă ilegal frontieră în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Germania. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul turc în vârstă de 20 de ani. Acesta a fost evaluat din punct de vedere medical de către lucrătorii DSP Satu Mare și ulterior a fost predat Biroului de Imigrări Satu Mare.

  De asemenea, celelalte două persoane, cetăţeanul german şi cel turc, în vârstă de 30, respectiv 32 de ani sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img