More

    Emoții mari pentru părinți! Începe școala din 14 Septembrie

    Anul 2020 probabil că nu va fi uitat prea repede.Toată populația lumii a suferit un șoc odată cu pandemia de Coronavirus.Anul acesta lumea parcă a stat în loc.Dar trece încet vara și ne apropiem de începutul anului școlar odată cu data de 14 Septembrie.Un stres în plus pentru părinți care au copii de școală.

    Pe lângă lung disputata problemă a purtării măștilor la școală acum a mai apărut o problemă și anume cea a declarației pe proprie răspundere  a părinților care vor să îi permit copilului să meargă la școală.

    Pe lângă toate acestea elevii nu trebuie să prezinte simptome ale Covid-19 și nici să fi intrat în contact cu cineva care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

    Monica Anisie a promis că va avea grijă de elevi și, în acest sens, a pregătit un ghid cu măsuri pentru începerea școlii.Totodată și părinți trebuie să respecte un anumit set de reguli, printre care completarea unei declarații pe proprie răspundere atunci când își duc copiii la școală.

      Regulile impuse:
    -Copilul nu trebuie să fi prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree);
    -Copilul nu a fost diagnosticat cu Covid-19;
    -Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune;
    -Părintele se va angaja, totodată, să nu aducă copilul la școală dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios, cum ar fi febra, tusea, dureri de cap, diaree, vărsături.

    Important de reținut pentru părinți, în perioada suspendării cursurilor școlare nu trebuie să fi avut probleme de sănătate, iar dacă a avut o problemă de sănătate trebuie atașat documentul medical corespunzător (cum ar fi scrisoarea medicală sau copie după biletul de ieșire din spital).

    Declarația pe propria răspundere trebuie completată potrivit ar. 292 din Codul Penal privitor la falsul în declarații

    http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2020/08/DRAFT-ANEXA-3-LA-ANEXA.pdf

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE