More


  Fotografia, fereastră spre lume

  - Advertisement -

  Jurj Vasile pune pasiune în fotografiile pe care le realizează şi este convins că prin perseverenţă, seriozitate și punctualitate, se vor deschide porți în locuri neașteptate.

   

  De unde pasiunea pentru fotografie?

  Pasiunea pentru fotografie mi-a fost trasmisă de tatăl meu, care la rându lui a fost fotograf, pe vremea analogică, când pentru a developa o fotografie trebuia să îți murdărești mâinile. Nu îmi amintesc mult din copilarie despre acele momente, dar    m-a marcat în așa fel că am devenit și eu fotograf.

   

  Ce înseamnă să fi un bun fotograf?

  Pentru mine să fi un bun fotograf este să ști captura. Momentele care se petrec destul de rapid, o fotografie, nu numai de calitate, trebuie să transmită acele emoții intense din acea secundă.

   

  Oricine poate să facă fotografii bune, te naşti cu un talent sau se învaţă?

  Fotografia este o fereastră spre lume, deci oricine poate deveni fotograf. Cred că “arta” aceasta se învață, dar binențeles că și capacitatea de a percepe mementul unic este importantă.

   

  Ai fost plecat o perioadă în Italia, de ce te-ai întors acasă?

  Probabil pentru că este în ADN-ul fiecăruia să se întoarcă în acel loc unde s-a născut. Personal, pot să zic căam avut un proiect de viață, care cuprindea să plec în străinătate pentru a studia, ca apoi să mă întorc acasăși să deschid un studiou fotografic. În plus, mi s-a oferit o oportunitate în a concura pentru un proiect european, care să îmi ofere capacitatea necesară pentru a lansa un business în fotografie. Desigur, visul meu mi-a oferit ideile clare care m-au ajutat să reușesc și să câștig concursul European.

   

  Ai încredere că se poate face treabă bună şi aici?

  Desigur, în orice loc sunt oportunități…. Depinde de stilul de viață pe care dorești să îl adopți.

   

  Ce fel de fotografie preferi?

  Prefer fotografia stil reportaj, care este spontană și naturală, pentru că îmi transmite caracterul fiecărei persoane, modul de a fi și de a se prezenta, când ochii celorlalți nu se uită la acea personă.

   

  Aparatura trebuie reînoită, trebuie investit mereu în accesorii noi…crezi că acest aspect contează.Dacă da, de ce?

  Cel mai mult contează capacitatea fotografului de a percepe momentul și de a seta aparatura în mod corect, dar o aparatură modernă și cu opțiuni noi îți permite să depășești anumite limite pe care le întâmpini, de acea este important să investești în aparatură nouă și cu noi capacități pentru că poți opține imagini mult mai bune și mai reușite.

  Se poate trăi doar din fotografie?

  Da, se poate trăi doar din fotografie, doar că îți va trebui o perioadă în care să îți faci un nume și un brand pe piață, acest ultim lucru necesită de multă perseverență.

   

  Ce sfat ai da unui tânăr care este pasionat de fotografie?

  În primul rând, să nu abandoneze visul de a face fotografie, ci să persevereze indiferent de cât este de greu la început.

  In al doilea rând, să facă din această artă o plăcere și o distracție, pentru că dacă nu îți place ce faci și nu te bucuri când lucrezi îți pierzi timpul și nu poți oferi maximul din potențialul tău.

  În al treilea rând, un punct fundamental, este să oferi seriozitate și punctualitate, aceste două lucruri vor fi motorul afaceri tale și va deschide porți în locuri neașteptate.

  Raluca Jofi

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img