More


  Grație PSD. Statutul feroviarului merge la promulgare. S-a obținut mărirea coeficienților de ierarhizare și s-a aprobat reducerea vârstei standard de pensionare

  - Advertisement -

    Statutul feroviarului, care printre altele reduce și vârstă de pensionare, a trecut de Camera Deputaților și a ajuns pe masa președintelui Iohannis. Ioana Bran a explicat importanța implicării și votul social Democraților  în promovarea proiectului legislativ .

  Deputatul PSD Ioana Bran, într-o postare pe Facebook, a vorbit despre dificultățile pe care partidul din care face partea le-a întâmpinat în promovarea legii care modifică statutul personalului feroviar dar  grație voturilor PSD, legea a trecut de Camera Deputaților, for decizional și a ajuns la promulgare.

    “Statutul feroviarului, un demers așteptat de mii de angajați din CFR și familiile lor, a fost adoptat ieri de Camera Deputaților și se află la președinte pentru promulgare.
  Este o lege care le conferă acestor specialiști poziția pe care o merită în societate. Adoptarea legii a întâmpinat dificultăți – președintele Klaus Iohannis a trimis-o la reexaminare, UDMR și USR au criticat-o, miniștrii Cîțu și Violeta Alexandru au avut, de asemenea, obiecții… Important este că ieri a fost adoptată, grație votului PSD.
  Prin Statut, s-a obținut mărirea coeficienților de ierarhizare la un nivel foarte apropiat de nivelul cerut de sindicate și s-a aprobat reducerea vârstei standard de pensionare cu cinci ani, fără penalizare, pentru întreg personalul feroviar.
  Din punctul meu de vedere, cariera acestor oameni ține de vocație, de pasiune… Și nu îi putem ignora. Mă bucur că Parlamentul le-a oferit statutul pe care îl merită!” a declarat deputatul sătmărean Ioana Bran.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img