More


  Lansare Oficială în bătălia electorală locală – „Mihai Huzau, la Primărie, din partea PMP Satu Mare”

  - Advertisement -

  Sâmbătă după-amiază, în grădina de vară a restaurantului Miorița, PMP Satu Mare și-a lansat candidații la Primărie și Consiliul Local.

  La eveniment au fost prezenți Eugen Tomac – președintele PMP, Cristian Diaconescu – Prim-Vicepreședinte PMP, Ioana Constantin – secretar general PMP si profesorul Cătălin Avramescu care au transmis mesaje de susținere pentru echipa PMP, dar in mod special pentru Mihai Huzău, candidatul PMP la Primăria Satu Mare.

  În acest cadru Mihai Huzău, candidat la primăria Satu Mare, s-a arătat indignat de jocurile politice de culise făcute de principalele partide din Satu Mare, care au ca scop doar împărțirea funcțiilor electorale, fără a ține seama de interesele cetățenilor.

  ”În urmă cu 7 luni, am fost primul care a pus în discuție unificarea dreptei pentru câștigarea primăriei Satu Mare. Am fost primul, și se pare că singurul, care a fost dispus să renunțe la candidatură în favoarea celui mai bine clasat candidat din partea dreptei. Reprezentanţii partidelor ar fi trebuit să lase la o parte ambiţiile personale şi să se concentreze pe identificarea de soluţii pentru rezolvarea problemelor comunităţii. Ei bine, nu a fost asa.

  Ideea mea nu a fost îmbrățișată.

  Zarurile au fost aruncate! Totul este aranjat!

  Politica sătmăreană este în acest moment într-o degringoladă totală. Toate partidele importante din Satu Mare, PSD, PNL, USR+ și Pro.RO și-au negociat deja înfrângerea în fața UDMR. Au negociat alianțele post-electorale și au împărțit deja funcțiile. PSD, PNL, USR+ și Pro.RO nu au pornit în campanie cu gândul la victorie. UDMR se vede deja câștigător, iar din „loja confortabilă” îi privește pe ceilalți cum se luptă  între ei, pentru ca, în final, să aleagă care dintre învinși va fi mai util pentru a-și asigura majoritatea în Consiliul Local.

  Poziția presupuselor partide de dreapta este una ridicolă:

  • PNL a fugit, până în ultimul moment de candidatură ca dracu’ de tămâie pentru că nu își dorea să deranjeze prea mult UDMR-ul în umbra cărora a stat în ultimii 4 ani;
  • ALDE aflat în disoluție totală a căutat până în ultimul moment soluția miraculoasă pentru a trece pragul electoral. În acest sens, au fost dispuși să se agațe de orice partid dar din păcate pentru ei, până și PSD le-a închis ușa în nas;
  • USR+, la fel ca și în parlament, mimează lupta electorală. Preferă, în mod clar, confortul opoziției și nu vor să își asume nici o repsonsabilitate reală. Nu par să fie interesați de binele comunității, ci doar să epateze urbanistic;

  Este evident faptul că toate partidele și-au fixat niște ținte mărunte doar ca să nu supere „Înalta Poartă” verde. Astfel, au ales să ușureze victoria UDMR pentru încă un mandat la primăria Satu Mare.

  După cum se poate vedea, toată lumea negociază cu toată lumea! Nimeni nu vrea să supere pe nimeni pentru că, în opinia lor, toate opțiunile sunt deschise. Totul este aranajat!

  Precum în wresslingu-ul american, toți jucătorii politici din Satu Mare mimează competiția si „excelează” doar în jocuri de culise.

  Toate aceste partide și-au pierdut credibilitatea în fața electoratului!

  Ne-am săturat de aceste jocuri politice ieftine!

  Ne-am săturat să vedem interesele personale și de grup puse înaintea intereselor comunității!

  Satu Mare merită mai mult! Satu Mare merită politicieni care să vorbească despre problemele comunității și să fie preocupați de găsirea celor mai eficiente soluții pentru rezolvarea lor.

  Acesta este și motivul pentru care am decis să candidez la Primăria municipiului Satu Mare.

  Sunt singurul candidat care își dorește cu adevărat să câștige, singurul hotărât să strice toate aceste jocuri de culise și să pună interesele și dorințele comunității noastre, înaintea intereselor personale sau de partid.

  Am ales să candidez din partea PMP – un partid deschis la toate ideile și proiectele pe care vi le-am prezentat până acum. PMP este singurul partid din Satu Mare care intră în competiția pentru Primărie, determinat să câștige. Ne preocupă bunăstarea comunității și respingem jocurile de culise.

  Totusi, nu pot face acest lucru de unul singur!

  Haideți, dragi sătmăreni, să le stricăm jocurile și să luptăm pentru orașul nostru! Haideți, SĂ NU LE FACEM JOCUL!

  Cea mai importantă schimbare pe care vreau să o fac după ce voi ajunge primar va fi o schimbare radicală de mentalitate a administrației locale.

  • Primăria și Consiliul Local trebuie să-și facă agenda politică și administrativă plecând de la nevoile și prioritățile cetățenilor și nu în funcție de interesele grupurilor politice și a firmelor de casă.
  • Trebuie să înțeleagă fiecare funcționar public că este la „dispoziția cetățenilor” și nu invers. Trebuie să înțeleagă faptul că ocupă o anumită funcție pentru a face tot posibilul pentru a rezolva rapid și eficient o problemă.
  • Eliminarea Camarilelor Politice de pe funcții publice și promovarea unor specialiști competenți.

  O altă schimbare importantă este transformarea orașului nostru într-o comunitate modernă și proaspătă în care noi, tinerii, să ne dorim să rămânem și să ne întemeiem familiile.

  Astfel, am în vedere următoarele direcții  importante, și anume:

  1. Primul pas spre transformarea orasului nostru într-un Smart City este Digitalizarea Serviciilor Publice din cadrul Primăriei Satu Mare. Viitorul este digital, trebuie să fim pregătiți;
  2. Mă doare să văd cum toate municipiile de reședință de județele învecinate se dezvoltă extraordinar de frumos pe bani europeni și noi ne mulțumim cu firimituri. Vom atrage fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii, a drumurilor, a utilităţilor și a altor ugențe; SATU MARE este codaș absolut la atragerea de Fonduri Europene. Vom schimba acest lucru URGENT.
  3. Dintotdeauna în Satu Mare, după facultate, tinerii pleacă în alte orașe în care se trăiește mai bine cum ar fi Cluj sau chiar Oradea. Acolo găsesc un loc de muncă mai bun și se distrează mai bine. Va fi o prioritate pentru mine ca tinerii să se simtă la fel de bine în Satu Mare ca si in Cluj sau Oradea.
  4. Avem sportivi extrem de talentati si ambitiosi dar nu li se oferă suficient sprijin pentru a face performanță. Din cauza asta pleacă în alte părți. De asemenea, nu există nici un program coerent la nivel de municipalitate pentru a-i stimula pe tineri să facă sport la nivel de masă. Actuala conducere a Clubului Sportiv Municipal nu face și nici nu are intenția de a face nimic în privința asta. Am de gând să continui Demersurile și proiectele pe care le-am început cât timp am fost membru în Comitetul Director.
  5. Da, Satu Mare este un oras frumos dar nu îndeajuns de îngrijit astfel încât să afirmăm că ordinea și curățenia sunt la ele acasă. Curățenia orașului nostru trebuie să fie una dintre prioritatile noastre, ale tuturor, dar în mod special ale Primariei și Consiliului Local care trebuie să gasescă permanent soluțiile cele mai eficiente în favoarea comunității, a sătmărenilor, și nu în interesul unor firme private. Se știe că am fost singurul consilier local care a avut curajul să voteze împotriva creșterii taxei de salubrizare, singurul care a pus interesele cetățenilor pe primul loc.

  Sunt conștient ca pentru a face toate aceste lucruri am nevoie de o echipă puternica, competenta, formata din oameni implicați in comunitate, oameni care iubesc orașul nostru, sătmăreni de care ați auzit și de care veți auzi în continuare!

  Am să vă prezint acum o parte din echipa PMP pentru Consiliul Local Satu Mare. Am să rog pe fiecare dintre colegi să se ridice și să vină alături de mine în momentul în care îl voi anunța:

  George Hotca  – probabil cel mai tânăr candidat la Consiliul Local Satu Mare. George are 25 de ani, este un prieten vechi, implicat în multe acțiuni civice, cât și un bun cunoscător al problemelor de urbanism și infrastructură ale orasului nostru. L-am invitat în echipă alături de mine pentru că îi cunosc potențialul și pentru că știu cât de mare nevoie are Consiliul Local Satu Mare de oameni cu o viziune nouă, o viziune fresh pe partea de dezvoltare urbană. Menționez că este pentru prima dată când a decis să se implice politic.

  Florin Neagu – familist convins, focusat pe creșterea calității vieții în municipiu. Pe Florin l-am găsit în PMP și m-am bucurat să văd, după lungi discuții că rezonăm în idei în ceea ce privește nevoia orașului nostru de opțiuni pentru divertisment și recreere. Florin are în vedere un proiect ambițios de transformare a parcului „Grădina Romei” într-un mediu familial și modern. Cred că suntem cu toții de acord că Grădina Romei are un potențial imens, prea puțin exploatat în acest moment.

  Augustin Solomayer – îl știți cu toții – din punctul meu de vedere trebuia să fie cetățean de onoare al orasului până acum, fiind unul dintre cei mai activi si mai vocali cetățeni în Consiliul Local – un adevărat model de implicare civică. Are peste 10 ani de activitate în Consiliul Local și nu a făcut niciodată parte din vreun partid. Dl. Szolomayer și-a depus candidatura pentru Consiliul Local tocmai în ziua în care a împlinit 75 de ani. Este momentul ca soarta sa-i faca un cadou! Abia aștept să îl văd pe dl. Szolomayer ocupând un loc de Consilier Local și având oportunitatea de a se lupta pentru proiectele lui fără să mai fie cenzurat și șicanat de către consilierii locali.

  Gabriel Mihali – specialist în investiții și fonduri Europene, conduce de peste 7 ani AFIR Satu Mare. Experiența acumulată o va folosi ca să scoată Satu Mare de la coada clasamentului în ceea ce privește absorbția de Fonduri Europene. Cred că o buna parte din problemele noastre ar putea fi rezolvate prin absorbția de fonduri. Sunt extrem de bucuros că în echipa PMP Satu Mare avem cel mai capabil sătmărean pe parte de finanțare europeană.

  Adrian Szilagyi – sportivul anului 2019. Este multiplu campion național la scrimă, sportul de suflet al sătmarului. Este antrenor voluntar si în același timp implicat în viața sportului sătmărean de ani de zile. Este un model excepțional pentru orice tânăr care dorește să facă performanță în sport. Consider că este unul dintre cei mai îndreptățiți și mai avizati să vorbească despre nevoile sportivilor sătmăreni deoarece cunoaște atât problemele și lipsurile lor cât și soluțiile pentru rezolvarea acestora.

  Marius Pintea – antreprenor local, specialist in organizare de evenimente. A intrat recent in politica, constient ca doar prin implicare poti sa schimbi ceva pentru comunitatea in care traiesti. Are ca obiectiv principal un proiect de  amenajarea a raului Somesului ca si zona de agrement. Daca in alte orase europene se poate, se va putea si la Satu Mare!

  După cum vedeți, Pe lista PMP Satu Mare se regăsesc persoane care au competențele necesare pentru rezolvarea celor mai importante probleme ale municipiului:

  • Infrastructură și urbanism
  • Creșterea calității vieții
  • Atragerea de Fonduri Europene
  • Sprijinirea performanței sportive
  • Curățenia orașului


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img