More


  Maghiarii din Sătmar mai au un candidat la Consiliul Județean. Despre cine e vorba

  =

  Alegătorii de etnie maghiară din municipiul Satu Mare vor mai avea un candidat pentru președinția Consiliului Județean. Conducerea Organizației Județene Satu Mare a Partidului Civic Maghiar a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că va avea un candidat propriu pentru această fucție în persoana lui Zoltan Carol Pop, director al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filiala Carei.

  La conferința de presă având ca temă anunțul noului candidat au fost prezenți președinții la nivel național ai celor două partide maghiare care constituie împreună Alianța Maghiară din Transilvania: Mezei Janos de la Partidul Civic Maghiar, respectiv Csomortanyi Istvan de la Partidul Popular Maghiar din Transilvania, precum și liderii județeni ai celor două partide, Kiszner Csaba – PPMT, respectiv Tar Miklos – PCM. Aceștia l-au prezentat pe cel care va candida sub sigla PCM: Zoltan Carol Pop, director al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filiala Carei.

  Candidatul PCM la președinția Consiliului Județean Satu Mare, Zoltan Carol Pop, a declarat că a decis să candideze la șefia județului întrucât comunitatea maghiară din Satu Mare trebuie să aibă o alternativă la UDMR. De aseenea, a arătat că atât el, cât și formațiunea politică pe care o reprezintă, sunt deschiși la dialog și chiar la o înțelegere pre-electorală cu UDMR sau, eventual, Forumul Democrat German.

  Demn de remarcat este și faptul că PCM Satu Mare nu și-a anunțat niciun candidat pentru Primăria Satu Mare. În schimb, formațiunea politică și-a anunțat cel puin zece candidați la primărie, din care șapte sunt cu șanse reale, și va prezenta liste de candidațila consiliile locale în cel puțin 20 de UAT-uri din județ.

  Liderii celor două partide susțin că singurele formațiuni cu care sunt dispuși să facă orice fel de alianțe sau liste comune sunt UDMR sau FDG, în spiritul solidarității comunităților etnice minoritare.În cazul în care se va ajunge la o înțelegere, PCM este dispus să își retragă candidatul la președinția Consilului Județean, nu și a celorolalți candidați.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img