More


  Pandemie. Coronavirusul a blocat industria vinului din România și implicit cea din Satu Mare. Cea mai afectată ramiră este turismul viticol, o sursă importantă de venit pentru crame.

  =

  În România sunt peste 250 de crame, iar dintre acestea doar 100 de crame fac turism viticol . „Turiştii care îşi planifică acum astfel de ieşiri sunt din ce în ce mai avizi de informaţii ce ţin de acest domeniu de activitate“.

  Epidemia de Coronavirus a afectat considerabil industria vinului din România, în special turismul viticol, care până la izbucnirea crizei mergea pe o pantă ascen­dentă. Efectele crizei au redus anul acesta numărul turiştilor care alegeau experienţa unei vizite la cramă.

  Acolo după degustare marea majoritate cumpărau ,în funcție de buget ,produse ale podgoriilor vizitate.

  Multe crame vindeau către sectorul HoReCa, care în această perioadă a fost direct afectat de efectele pan­de­miei, ceea ce a însemnat o scădere considerabilă a înca­sărilor pentru pro­ducătorii de vin, dar turismul viticol ar pu­tea reprezenta o alter­nativă, având în vedere că poate fi o sursă de venit semni­ficativă.

  În România sunt peste 250 de cra­me, dintre care doar 200 pro­duc vin îmbuteliat. Cra­me­le care sunt deschise şi pentru turişti sunt în jur de 100. Din cra­mele care şi-au deschis uşile pen­tru turişti, în jur de 25 au şi uni­tăţi de cazare, iar la restul cra­me­lor care nu au şi opţiunea de ca­za­re, turiştii pot găsi o cazare la 3-10 km distanţă faţă de cramă.

  Turiştii care preferă ast­fel de cazări sunt atât ro­mâni, cât şi străini, care merg preponderent în pod­goriile din Transilvania.

  La noi în județ oamenii au început să fie tot mai interesați de vinuri și se cultuvă în acest sens.Pe lângă degustările de vinuri organizate în diferite locați unii fac chiar și cursuri de somelierii .

  O parte din Cramele existente oferă consumatorilor posibilitatea de a le vizita .Aici puteți face o degustare  din vinurile proprii însoțită de mâncare tradițională și pentru cunoscători brânză.Apoi se poate vizita via și bine-nțeles beciurile unde se ține faimoasa băutură.

  Pentru cei care încă nu au încercat o astfel de experiență părerea noastră este că să nu mai stea pe gânduri deoarece merită.Sunt mai multe crame în județ care vă oferă posibilitatea intrați pe paginile lor de net sau pe rețelele de socializare pentru a le găsi numărul și rezervați.

  Nu uitați că județul nostru are crame cu vinuri extrem de bune ,unele cu diferite medalii de aur sau argint obținute la concursuri internaționale .O parte din ele au fost prezentate și în Gazeta de Nord Vest și la Nord Vest TV.

  Producătorii noștri pot fi găsiți în Beltiug,Ardud,Rătești,Dobra,Halmeu iar unii au și magazine de desfacere în Municipiul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img