More


  Pregătiri pentru organizarea alegerilor locale la Satu Mare

  - Advertisement -

  Prefectul Radu Bud, în calitate de președinte al Comisiei tehnice județene, a participat, alături de subprefecții Altfatter Tamas și Cosmin Bota, la ședința Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale din anul 2020, organizată în sistem videoconferință și condusă de ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela.

  În cadrul întâlnirii, au fost prezentate principalele atribuții ce revin instituțiilor cu responsabilități în organizarea și desfășurarea alegerilor, precum și stadiul îndeplinirii măsurilor organizatorice dispuse până în prezent, conform Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 576/2020.

  O altă temă abordată în cadrul discuțiilor a fost importanța asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică premergător și pe timpul desfășurării alegerilor. În acest context, la nivelul MAI a fost adoptat și comunicat tuturor structurilor cu atribuții legate de procesul electoral ”Planul general de măsuri privind aplicarea măsurilor din competența structurilor Ministerului Afacerilor Interne, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020”.

  Ținând cont de actualul context generat de pandemia de COVID-19, reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în organizarea și desfășurarea alegerilor au subliniat importanța unei bune colaborări atât la nivel central, cât și la nivel teritorial, pentru ca alegerile locale să fie organizate în condiții de legalitate, dar și de protejare a sănătății cetățenilor.

  Ministerul Afacerilor Interne urmărește, în continuare, ca toate instituțiile implicate în organizarea și desfășurarea alegerilor locale din anul 2020 să realizeze acţiunile din Programul calendaristic la termenele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 576/2020.
  La finalul videoconferinței, membrii Comisiei tehnice județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale din anul 2020 au analizat măsurile realizate până în prezent la nivelul județului Satu Mare pentru buna desfășurare a alegerilor care vor avea loc în data de 27 septembrie și au stabilit un calendar al activităților pentru perioada următoare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img