More


  Primarul Careiului i-a atitudine împotriva firmei care poluează orașul

  =

  Primarul Careiului, Eugen Kovacs, solicită Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare ca, în cadrul procedurii de reautorizare, să oblige firma care produce biogaz pe platforma fostei fabrici de zahăr să manipuleze în circuit închis resturile animaliere folosite în procesul de producție.

  ”În cadrul procedurii de reautorizare, firma SANA-RA, care produce biogaz pe platforma fostei fabrici de zahăr din Carei, are termen ca până în 14 august să prezinte un plan de măsuri pentru a elimina degajarea mirosurilor pestilențiale provenite de la resturile animaliere care intră în putrefacție. Din informațiile mele, acest plan de măsuri trebuie să conțină investiții asumate de firma SANA-RA pentru ca acele resturi animaliere de abator să fie preluate și manipulate în circuit închis. Dacă nici APM Satu Mare și nici celelalte instituții abilitate ale statului nu reușesc să oblige firma să se conformeze, atunci cine mai poate opri pe cineva să provoace mirosuri pestilențiale care să terorizeze un oraș întreg?”, se întreabă primarul Eugen Kovacs.

  Primarul Kovacs mulțumește careienilor cu spirit civic, care sprijină demersurile administrației locale de a stopa mirosurile pestilențiale care terorizează de mai bine de un an locuitorii Careiului.

  ”Doresc să le mulțumesc tuturor careienilor care ne sprijină în demersurile noastre de a stopa mirosurile care ne terorizează pe toți. Pe această cale, doresc să îi mulțumesc în mod special doamnei Abigel Bodo pentru inițiativa sa prin care îi îndeamnă pe concetățenii săi să asalteze Garda de Mediu Satu Mare cu reclamaţii despre mirosurile pestilenţiale. Poate că, datorită numărului mare de reclamații și de semnături de susținere, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului vor reuși să înțeleagă că locuitorii Careiului au ajuns în pragul disperării din cauza acestor mirosuri imposibil de suportat”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img