More


  PSD își prezintă lista de candidați pentru Consiliul Local Satu Mare

  =

  După ce săptămâna trecută l-a prezentat pe Călin Durla, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, i-a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, pe următorii doi candidați de pe lista social- democraților. Este vorba despre fostul director al Casei Județene de Pensii, Eugenia Sabou, precum și de actualul consilier local Ciprian Crăciun.

  Prioritățile candidaților
  După ce Dorel Coica a făcut prezentările, a luat cuvântul Eugenia Sabou, care și-a expus o parte dintre prioritățile sale în calitate de consilier local.
  “Dacă voi ajunge consilier municipal îmi voi face un raport public de activitate. Protecția socială, persoanele fără adăpost, protecția pentru creșe și grădinițe, cred că sunt un bun comun. Sunt atât de necesare pentru cetățeni, pentru familie, pentru toți. Se pot face foarte multe proiecte, dar trebuie să te preocupe să vii în sprijinul cetățenilor. Să le asculți problemele. Vrem să avem un program de audiențe, să îi ascultăm. Îmi doresc să schimbăm puțin fața și imaginea acestui oraș, dar mai ales concepția cetățenilor despre mediul politic”, a precizat Eugenia Sabou despre mandatul pentru Consiliul Local.
  De asemenea, Ciprian Crăciun, una dintre cele mai importante voci ale social- democraților în actualul Consiliu Local al municipiului Satu Mare, a vorbit despre o serie de proiecte care au nevoie de finalizare. Pot fi amintite aici Planul Urbanistic General, care ar însemna o sistematizare urbană pentru municipiul Satu Mare și ar pune capăt construcțiilor haotice, dar și reabilitarea malurilor Someșului.
  Crăciun a vorbit și despre regimul taxării parcărilor. Banii dați de sătmăreni, a spus consilierul, nu se regăsesc în investițiile necesare pentru crearea unor noi locuri de parcare.
  Atât Crăciun, cât și Dorel Coca au fost de părere că sediul Filarmonicii ar trebui să intre într-un proces de restaurare.

  Coica a făcut câteva precizări în legătură cu ștrandul Dorel Coica a avut și precizări legate de ștrandul sătmărean.
  “Ştrandul din Satu Mare a fost cesionat pe timpul d-lui Ilyes, deci tot a dinastiei UDMR. Eu eram consilier până în 2008 şi am avut mari probleme pentru că d-l Ţânţaş nu continua acea lucrare. La un moment dat eu am intervenit cu consilierii PSD şi s-au aliniat consilierii PD, i-am pus o condiţie: ori termină ştrandul până la o anumită dată, ori dacă nu, tot ceea ce a construit, a investit acolo, intră în sarcina municipiului, adică banii ne revin nou. Atunci dl. Ţânţaş s-a grăbit, a făcut tot felul de subterfugii şi a deschis ştrandul la un 1 Mai. Dacă nu insistam noi, nu aveam ştrand nici acum. Din păcate, e un ştrand privat, noi ca autorităţi publice viitoare nu putem să mergem peste dânsul, dar putem să avem discuţii serioase să tragem la răspundere. Este un ştrand care iniţial a fost al municipiului Satu Mare, a fost înstrăinat datorită colegilor de la UDMR, ca şi Dacia de altfel, dată unor terţi, şi vedeţi care sunt consecinţele. Ştrandul e aşa cum este, Dacia e aşa cum este. Acum ne punem mari speranţe în guvernul maghiar, pentru că dacă guvernul maghiar a cumpărat hotelul Dacia, sperăm că ei având fonduri nenumărate, şi primarul nostru fiind prieten foarte bun cu Orban, nu al nostru, ci celălalt, să aducă fonduri să renoveze Dacia.
  Eram primar şi au fost dispute în Consiliul Local, am vrut să suspendăm dreptul lui Ţânţaş de a mai exploata acel ştrand şi cine au fost opozanţii numărul 1? Consilierii UDMR împreună cu echipa d-lui Albu, şi ei având majoritatea întotdeauna ne-au contrat în Consiliul Local, n-am putut să aplicăm acele sancţiuni. Eu vă spun clar, cunosc foarte bine contractul. Nu s-au respectat foarte multe clauze. Dacă ar fi după lege, după dreptate, începând de ieri trebuia să se suspende contractul dlui Ţânţaş. Contractul poate fi reziliat oricând şi atunci prin hotărâre de consiliu local acel ştrand să intre în patrimoniul municipiului şi să fie coordonat şi condus de municipiu, exact aşa cum era când era ştrandul municipal”, a mai spus Coica.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img