More


  Școlile sătmărene aglomerate vor fi dotate cu containere modulare

  - Advertisement -

  Prezentă luni seara în studioul Nord Vest TV, inspectorul școlar general, Anișoara Boitor, a vorbit în cadrul emisiunii Actualitatea sătmăreană despre demersurile care se fac la nivel de inspectorat , și nu numai , ca la Satu Mare noul an școlar să înceapă în condiții normale, cu respectarea bineînțeles a normelor sanitare stabilite de guvern.

  ”Suntem oarecum binecuvântați în județul nostru că nu avem multe cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Iar în aceste condiții ne pregătim fiind în zona verde de un început de școală tradițional să-i spunem. Elevii, cu respectarea normelor stabilite de guvern, trebuie să revină în clase și să interacționeze cu dascălii lor!”, a spus inspectorul școlar general, Anișoara Boitor.

  Aceasta a mai dat asigurări că se fac eforturi ca fiecare unitate de învățământ să aibă materialele necesare pentru a respecta normele de igienă.

  ”Am demonstrat și la organizarea examenelor naționale că putem respecta normele. Elevii și profesorii vor avea măști, se va asigura dezinfecția permanentă, vor exista trasee prestabilite pentru intrarea în școli și se va evita pe cât posibil și aglomerarea pe timpul pauzelor” a mai spus Anișoara Boitor.

  Containere modulare pentru școlile aglomerate
  Inspectorul școlar general, Anișoara Boitor, a apreciat deschiderea arătată de municipalitatea sătmăreană și buna colaborare avută cu conducerea Primăriei Satu Mare.

  ”Sigur că nu vor fi mari probleme cu distanțarea socială la școlile din mediul rural. Probleme vom avea în orașe la școlile care și până acum au avut probleme cu spațiul. De exemplu, la Școala Gimnazială Grigore Moisil unde și până acum se învăța în două schimburi, primăria ne-a asigurat că va achiziționa șase containere modulare care vor fi amplasate în curte. Sunt extrem de eficiente și spațioase din câte am înțeles”, a punctat inspectorul școlar general, Anișoara Boitor.

  Nu doar la Școala Gimnazială Grigore Moisil vom avea containere modulare. La întâlnirea avută de conducerea Primăriei municipiului Satu Mare cu directorii de școli și licee, inspectoratului i s-a cerut ca în cel mai scurt timp să prezinte situația legată de spațiile unităților de învățământ, astfel ca la nevoie să se amplaseze containere modulare la mai multe unități de învățământ din oraș.

  Probleme cu cei mici…
  Inspectorul școlar general, Anișoara Boitor, a vorbit și despre situația grădinițelor și a claselor mici unde va fi greu de explicat și de păstrat … distanțarea socială. ”Nu poți face grădinița online. Trebuie să fim responsabili cu toții, de la educatoare , îngrijitoare și părinți. Știu că va fi greu să îi ținem la distanță pe cei mici dar trebuie să facem eforturi și să îi aducem pe copii la grădinițe. La fel și cu clasa ZERO, cei mici au nevoie de învățătoare, să le ghideze primii pași în școală”, a spus Anișoara Boitor. Legat de repartizarea în clasa ZERO la școlile gimnaziale din municipiu, aceasta se va face prin tragere la sorți!

  Schimbare de director la Colegiul Mihai Eminescu
  Legat de eventuale schimbări de manageri /directori la unele unități de învățământ, inspectorul școlar general a precizat că sunt unele școli , mai ales în mediul rural, unde de la 1 septembrie vor apărea conduceri noi.

  ”În municipiul Satu Mare avem Colegiul Mihai Eminescu unde directorul Liviu Rotaru și-a prezentat demisia după problemele apărute la examenul pentru clasa a V-a. Va fi un concurs și după 1 septembrie vom cunoaște numele noului director. La fel vor fi câteva schimbări și în cadrul inspectorilor de specialitate. E normal ca odată instalată în funcție să caut să-mi formez o echipă a mea la inspectorat”, a precizat Anișoara Boitor.

  Înregistrarea emisiunii poate fi urmărită pe pagina de facebook a Nord Vest TV!

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img