More


  Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele de la 1 septembrie?

  - Advertisement -
  Sezonul estival e pe final și lumea se întreabă , pe bună dreptate, ce se întâmplă cu industria spectacolelor și cea HORECA.
  Se vorbește de o nouă etapă de relaxare de la 1 septembrie iar Teatrul de Nord, Filarmonica, Cinematografele sau restaurantele sătmărene și-ar putea deschide, încet, porțile…
  Ce spune premierul?
  Premierul României, Ludovic Orban, a spus că ar fi posibilă și redeschiderea teatrelor şi a cinematografelor.
  Orban a spus, din nou că a solicitat punctul de vedere al specialiştilor privind posibilitatea redeschiderii restaurantelor și formulele în care va fi posibil acest lucru, iar în cursul acestei săptămâni va fi luată o decizie, „cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, spre exemplu, să poată servi masa pe terasă”.
  „Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile în cazul în care nu oferim condiţii de servire a mesei. De asemenea, analizăm şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.
  Premierul a spus că restaurantele ar putea fi redeschise „cel mai probabil” din 1 septembrie, „în anumite condiţii”.
  Potrivit premierului, se discută și despre reluarea activităţii în teatre, cinematografe și instituţii de cultură „cu un set de condiţii”. „Cred că aici important e, probabil la sălile de spectacol, să ai în jurul tău câte un scaun liber”, a adăugat premierul.
  Câteva sute de angajați ai teraselor și restaurantelor au protestat săptămâna trecută față de măsurile luate de Guvern din cauza pandemiei și care au afectat dramatic această industrie. Ei au vrut să tragă „un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie”.
  Miercuri (nr. azi) seara, ședință decisivă
  Ludovic Orban a anunţat că miercuri va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, unul din subiectele zilei fiind ordinul comun cu privire la regulile de protecţie sanitară pe timpul campaniei electorale, dar şi redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor. Există posibilitatea ca acestea să fie redeschise de la 1 septembrie, însă nu și în localitățile cu un număr mare de cazuri în ultimele 14 zile.
  „Deja a fost o discuţie la nivelul specialiştilor, există o propunere formulată. În cursul zilei de miercuri  vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care vom dezbate mai multe subiecte: completarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei şi baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfăşurare a campaniei şi de desfăşurare a zilei votului.
  De asemenea, vom avea în discuţie această propunere de reluare a activităţii în anumite spaţii închise, este vorba de reluarea unor activităţi culturale, teatre, cinematografe, de asemenea reluarea activităţii în unităţi de servire a mesei din spaţii închise, să le spunem restaurante din spaţii închise”, a precizat Ludovic Orban, marţi, la Găeşti, în judeţul Dâmboviţa, potrivit Agerpres.
  Referitor la restaurante, el a arătat că există o propunere ca activitatea acestora să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile. Totodată, premierul a menţionat că autorităţile nu au în intenţie să modifice programul de funcţionare a sălilor de jocuri de noroc.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img