More


  Se va putea totuși trece prin Ungaria și după 1 Septembrie

  =

  În urma materialelor din presa din țara noastră,Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 29 august 2020, o convorbire telefonică cu omologul său ungar Péter Szijjártó, în continuarea demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe pentru obținerea din partea autorităților ungare a clarificărilor privind informațiile apărute în spațiul public referitoare la adoptarea în perioada următoare de noi măsuri restrictive pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

  Conform oficialului din țara vecină, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite.

  În cadrul discuțiilor, s-a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice.Ieri, autoritățile din țara vecină au anunțat închiderea granițelor pentru cetățenii străini. Excepții vor fi impuse pentru convoaiele militare și umanitare, pentru delegațiile diplomatice și cele de afaceri, pentru lucrătorii transfrontalieri și pentru participanții la competițiile sportive. Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a precizat și că se va asigura tranzitarea Ungariei.

     MAE a mai punctat și faptul că informațiile pe de site-ul oficial al ministerului vor fi actualizate în momentul în care Budapesta va lua și formal deciziile de restricții.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img