More


  Vetiş, prima comună din județul Satu Mare conectată la sistemul de plăți online

  - Advertisement -

  După lungi demersuri administrative, comuna Vetiș este conectată la sistemul de plăți online a impozitelor și taxelor locale, a amenzilor și altor plăți către bugetul local : www.ghiseul.ro, fiind prima comună din județul Satu Mare care asigură acest serviciu către cetățeni. Modul de conectare a utilizatorilor este prezentată mai jos, fiind postată și pe pagina web oficală a comunei : www.vetis.ro, în Monitorul Oficial al comunei, rubrica ”Buget, Impozite și taxe locale” :

  Plăți prin Ghiseul.ro
  Sistemul Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar ( SNEP ) este destinat:

  – consultării şi achitării cu ajutorul unui card bancar a datoriilor (obligaţiilor de plată) către: bugetele locale, bugetele centrale, alte instituţii beneficiare;

  – plata diverselor tipuri de taxe, stabilite de instituţii pentru diferite servicii, online cu card bancar, fără a necesita autentificare.

  Pentru o utilizare optimă se recomandă folosirea unuia din următoarele tipuri de browsere (versiunea recomandată egală sau mai mare): Internet Explorer 9.0, Mozila 30.0, Google Chrome.

  Autentificare cu parolă Prin click pe linkul utilizatorului – se va deschide pagina în care se găsesc cele patru opțiuni: ”Plata cu autentificare”, ”Plata fără autentificare”, ”Vreau cont” ;i ”Amenzi”.

  Opțiunea Vreau cont:
  Utilizatorul își poate crea un cont ]n ghiseul.ro accesând meniul Vreau Cont:

  Dând click pe butonul utilizatorului îi apare următoarea fereastră: Se va introduce un CNP valid în câmpul ”CNP” după care se apasă butonul ”VERIFICĂ CNP”.

  În cazul în care CNP-ul introdus este deja asociat unui utilizator se va afișa mesajul: ”Aveți cont generat asociat acestui CNP.

  Pentru regenerare parolă trebuie accesată secțiunea “Regenereaz-o aici!”, disponibilă în prima pagina a aplicației.

  În acest caz nu se va putea crea un cont în ghiseul.ro folosind CNP-ul respectiv.

  După intruducerea unui CNP care nu are asociat un cont în ghiseul.ro se afișează următoarea fereastră: În această pagină se vor completa datele viitorului utilizator, toate câmpurile fiind obligatorii. Pentru cardurile emise de către o bancă din afara României se bifeaza ”Card emis de o bancă din străinătate”, apoi se selectează bifa ”Sunt de acord cu procesarea acestor date în scopul obținerii datelor de acces în Ghiseul.ro” și se face click pe butonul.

  Dacă toate datele au fost completate corect, în urma apăsării butonului se va trece la pasul 2. Pasul 2 constă în validarea datelor personale introduse la pasul 1: de către procesatorul de plăți online.

  Pentru obtinerea credențialelor se va face o verificare a cardului dumneavoastră.

  Acesată solicitare este gratuită.

  Nu se va extrage nicio sumă din contul dumneavoastră.

  Datele de acces pot fi solicitate online doar de către persoane fizice.

  După introducerea numărului de card se face click pe butonul.

  În cazul în care nu sunt respectate condițiile de mai sus se afisează următorul mesaj de eroare:

  În cazul în care se primește eroarea de mai sus se vor verifica următoarele:

  – cardul introdus este înrolat în protocolul 3D-Secure, pentru această verificare trebuie să luați legătura cu banca emitentă;

  – numele titularului de card introdus la pasul 1 este același cu cel trecut pe card:

  – banca emitentă a cardului este una dintre cele descrise mai sus.

  În cazul în care ați folosit un card emis de băncile menționate, luați legătura cu banca emitentă și cereți să vă fie trasferate datele de card către procesatorul Romcard.

  În cazul în care verificarea cardului este cu success, apare următoarea fereastră: În acest moment contul dumneavoastră este creat. Datele de conectare vă vor fi trimise la adresa de email introdusă pa punctul. După primirea acestora puteți accesa secțiunea Autentificare cu parolă.

  INFORMAȚII UTILE :
  1. Ce pot plăti prin Ghişeul.ro?
  Impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum și amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.

  2. Se plăteşte comision pentru plata cu cardul prin Ghișeul.ro?

  Nu. Plata cu cardul prin Ghișeul.ro nu este comisionată.

  3. Cum îmi fac cont pentru a face plăți prin Ghișeul.ro?
  Sunt două metode prin care puteți obține datele de logare pentru ghiseul.ro:

  1. Primăria unde aveți obligații de plată vă poate genera datele de logare în urma unei solicitării făcute de dvs în acest sens. Puteți solitica date de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică la care aveți obligații de plată, dacă instituţia este înregistrată în sistem şi este activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate.

  2. Metoda online de obținere a datelor de logare. Accesați secțiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro și parcurgeți etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”.

  * În cazul în care deţineţi bunuri mobile sau imobile în mai multe localităţi, oricare dintre acestea vă poate pune la dispoziţie datele de acces în Ghişeul.ro.

  * Odată eliberate datele de acces de către o instituţie publică nu mai puteţi apela la o altă instituţie publică pentru o nouă eliberare.

  3. Pot să solicit online datele de autentificare dacă dețin un card emis de către o bancă din străinatate?

  Da, puteți să obțineți utilizator și parolă în această situație.

  Este necesar să bifați câmpul “Card emis de o bancă din străinătate” din cadrul formularului online de “ Solicitare date de acces” și să parcurgeți apoi etapele privind “Validarea Cardului” și “Transmiterea email-ului cu datele de logare”.

  4. Pot achita parțial obligațiile de plată?
  Da, ghiseul.ro permite din punct de vedere tehnic acest lucru. Puteți să selectați câmpul cu suma din dreptul taxei și să modificați cuantumul iar în cazul în care nu doriți să achitați deloc o anumită taxă puteți să inserați 0 în câmpul suma din dreptul ei. Atentie!

  Există situații în care instituția beneficiară nu permite plata parțială. De asemenea în cazul în care există amenzi în debit plata care se efectuează pentru un anumit tip de impozit v-a stinge cu prioritate obligațiile de plată provenite din amenzi. Din această cauză o serie de primării nu permit plata parțială când există amenzi nechitate. Vă rugăm să contactați instituțiile publice respective pentru eventuale clarificări.

  Datele de contact ale instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate. În situația în care nu puteți contacta instituțiile publice respective, vă rugăm să contactați Serviciul Suport Ghişeul.ro prin mijloacele menţionate în Secţiunea Contact.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img