More


  Vom avea parcări supraetajate la Satu Mare!

  - Advertisement -

  Consiliul Local Satu Mare a votat în ședința de joi 27 august 2020 proiectele celor două parcări etajate de pe strada Decebal și strada Mihail Kogălniceanu.

  Proiectele de hotărâre aferente parcarilor etajate de pe străzile Decebal și Mihail Kogalniceanu din Satu Mare au fost discutate, iar apoi votate de consilierii municipali. Dacă proiectul parcarii de pe Kogalniceanu, nu a intampinat probleme de niciun fel, celui de pe strada Decebal i s-au opus locatarii din blocurile invecinate. Aceștia si-au argumentat opozitia prin faptul ca, în urma amenajarii acesteia, zona va fi super-aglomerata, iar aerul va fi mult mai poluat.

  Atât primarul Kereskenyi Gabor cât și city-managerul municipiului, Maskulik Csaba, au subliniat faptul ca cele două proiecte au toate avizele necesare, pentru începerea lucrărilor. Parcarea de pe strada Decebal ar urma să fie construită pe o suprafață 3.500 de metri pătrați. Clădirea cu subsol, parter, plus patru etaje va avea o suprafață totală de 1350 metri pătrați. Situată în spatele centrului comercial Someșul, construcția va avea un număr total de 182 locuri de parcare. La subsolul clădirii sătmărenii vor avea la dispoziție 27 de locuri de parcare. La parter și la fiecare dintre cele patru etaje vor fi câte 29 de locuri.

  Cea de pe strada Mihail Kogălniceanu, va avea subsol, parter și doua etaje, și va fi construită pe o suprafață de peste 1.600 de metri pătrați. Clădirea va dispune de 146 de locuri de parcare dintre care: 34 la subsol, 22 la parter, 34 la primul etaj, tot 34 patru la etajul doi, plus 22 de locuri de parcare pe acoperiș/terasă.

  În cele din urmă, cele doua proiecte de hotărâre au fost votate de către consilieri.

  Municipalitatea pregătită pentru a desfăşura în siguranţă procesul electoral
  În aceeași ședință primarul Kereskeny Gabor a afirmat că municipalitatea este pregătită pentru a asigura în cea mai mare siguranță procesul electoral.

  “Conform legislaţiei în vigoare Direcţia de Sănătate Publică are principalele atribuţii în acest sens, de a asigura dezinfectarea acestor locaţii unde se va desfăşura procesul electoral. Suntem pregătiţi şi suntem gata să facem dezinfecţie în toate cele 74 secţii de votare de pe raza municipiului Satu Mare, atât înaintea procesului de vot cât şi după. Totodată suntem pregătiţi să asigurăm şi dezinfectant de mâini pentru cei care se vor prezenta la secţiile de votare dar şi pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor.Consider că municipalitatea este pregătită pentru a desfăşura în siguranţă procesul electoral”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img