More


  1800 HA teren agricol, miza pentru care Nicolae Cornea vrea să fie primar în Socond

  =

  Acesta este gata să pună la bătaie 50 de oi, folosite ca mită electorală

  Nicolae Cornea este candidatul PNL Socond pentru funcția de primar din comună. Nimic deosebit am spune, doar că de numele acestui personaj se leagă extrem de multe scandaluri în Socond, Beltiug și Ardud. De la beții crunte, la condus sub influența alcoolului, bătăi, accidente cu mașina, scandaluri în familie, afaceri cu iz necurat, amenințări, legături ciudate cu polițiștii din comună cu care participă la chefuri, dorința de a pune mâna pe terenurile primăriei, mai exact 1800 Ha teren agricol și de a da un tun de 9.000.000 euro. Desigur, având în vedere că au fost mai multe persoane care ne-au adus în discuție numele acestui om, am început să ne punem câteva întrebări având în vedere că acest om este director de școală. Întrebări la care am găsit ușor răspunsul.

  Pasiunea pentru alcool și chefuri îl face pe Cornea extrem de violent
  Dacă intri pe facebook-ul acestui candidat, 80% din poze sunt de la chefuri, nunți, diferite evenimente stropite din belșug cu alcool. În urma unor astfel de chefuri, stropite din greu cu alcool, anul trecut la Beltiug fiind invitat alături de alții, la un om de afaceri în casă, acesta după ce s-a înfruptat din licorile bahice de pe masă a început să devină agitat și i-a dat cu paharul în gură taman fostului său șef pe linie profesională, fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, Gigel Bud, după care l-a îmbrâncit pe acesta până când gazda l-a potolit. Vecinii acestui personaj ne-au declarat că de corecțiile fizice, după interminabilele chefuri la care participă, nu ar fi străine nici soția și nici soacra acestuia.

  Legăturile cu câțiva polițiști îl fac pe acesta extrem de curajos
  Pare-se că nu există săptămână în care Nicolae Cornea să nu o facă lată prin comuna Socond, ba la școală, ba la pensiunea din Soconzel. După fiecare chef se urcă la volanul mașinii personale, fapt care a dus de-a lungul timpului la mai multe mici accidente. Curajul îi vine de la faptul că participă la aceste chefuri cu șeful de post de la Secția 4 Poliție Rurală Beltiug, Urda Cristian Sorin, și cu alți polițiști din zonă. După un astfel de episod, aceștia s-au urcat în mașinile personale, polițiștii în a lor și Cornea la volanul mașinii sale, numai că, ghinion, în drum de la Soconzel la Ardud unul dintre petrecăreți, mai exact polițistul Urs Andrei, a făcut accident, mai exact se pare că a fost încurcat de un stâlp “care stătea cuminte la locul lui pe marginea drumului”. Acesta a fost testat cu etilotestul și a fost prins băut. Raport care se află și azi în cercetare pe masa șefului IPJ Satu Mare. Sperăm că nu se va face uitat. Norocul lui Cornea că la fața locului se aflau și alți tovarăși din poliție și chiar dacă a oprit nu a fost pus să sufle în fiolă.

  Totuși o singură dată a avut ghinionul să dea în Ardud peste o doamnă care nu îl cunoștea și nu știa nici de legăturile sale cu polițiști din zonă și pentru că l-a prins băut i-a suspendat permisul pentru 3 luni.

  sursa foto: facebook Nicolae Cornea Mare

  Deși candidează la primărie, acesta „luptă” împotriva oamenilor și a comunei
  Nicolae Cornea are legături strânse cu oierii veniți din Moldova, dar și cu agricultorii din zonă. Acesta l-a și ajutat pe unul dintre moldovenii A.I. să pună mâna pe 50 Ha pășune comunală în detrimentul altor oameni din comună, dar și al comunei. Problema este că cel ajutat se plânge în comună că nu mai rezistă cu Cornea, că acesta îi ia jumate din câștig fără să facă nimic. Ba mai mult, acum că este și candidat la primărie, are tot mai multă nevoie de bani. Tot pentru bani a mers martor la alt proprietar de oi, care a fost dat în judecată pentru distrugerea culturii de către un locuitor din Soconzel, aici susține păgubitul că Nicolae Cornea ar fi mințit pentru a-l favoriza pe pârât.

  Traseist politic, Cornea se laudă cu relații la Prefectură și Inspectoratul Școlar, numai că sunt povești
  Deși este consilier local în Socond din partea ALDE, acesta candidează pentru un mandat de primar în aceeași comună de această dată din partea PNL, motiv pentru care acesta trebuia să își piardă calitatea de consilier local ALDE, din moment ce nu este membru al partidului pe ale cărei liste a fost ales, conform Codului administrativ. Administrația publică locală – Mandatul de ales local –
  CAPITOLUL II Suspendarea și încetarea mandatului de ales local
  ARTICOLUL 203 Suspendarea mandatului de consilier local și de consilier județean
  (1) Mandatul de consilier local, respectiv de consilier județean se suspendă în următoarele situații:
  j) pierderea calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales;
  Totuși, acestuia nu i-a fost încetat mandatul deoarece spune el că are relații la Prefectură.
  Mai mult, se laudă prin sat că fiind prieten cu actuala inspectoare generală îi va pune pe posturi în învățământ pe cei care îl vor vota. Numai că se pare că minciuna are picioare scurte și am aflat din surse sigure că acesta i-a spus unui apropiat că îi minte pe toți până ajunge primar și apoi îl doare în dos de toți că doar nu va pune Inspectoarea Generală pe posturi toți țăranii. Urât să vorbești așa de cei pe care vrei să îi păstorești.

  sursa foto: facebook Nicolae Cornea Mare

  Mită electorală 50 de oi
  Potrivit localnicilor din Stâna, pentru a obține votul comunității, acesta le-a promis că dacă votează cu el la alegerile din 27.09.2020 taie pentru aceștia 50 de oi și le face un chef pe cinste . Asta cam sună a mită electorală și ar trebui să se sesizeze organele abilitate ale statului -poliție, parchet – și să se implice pentru a putea preveni această mită electorală, care potrivit codului penal se numește coruperea alegătorilor și potrivit art. 386, cod penal, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori anumit candidat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

  Tun de 9 milioane de euro, atât valorează cele 1800 hectare pentru care Cornea vrea să fie primar
  De fapt, Nicolae Cornea vrea să fie primar în Socond pentru un simplu motiv. Acesta împreună cu medicul veterinar din Acâș, care este întâmplător sau nu deținător a peste 1000 de oi, vor să pună mâna pe nici mai mult, nici mai puțin de 1800 HECTARE de teren agricol și pășune comunală aflate pe teritoriul comunei Socond. Acest teren agricol și pășune comunală valorează 9 milioane de euro. Vă dați seama numai ce subvenție se ia de la APIA în fiecare an pentru așa o suprafață mare de teren. Câteva sute de mii de euro anual împărțite la 2: domnul Cornea și domnul veterinar.

  Pasărea păsat visează !  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img