More


  VIDEO/FOTO. Preotul din imagine încalcă astfel Hotărârea Sfântului Sinod și nu ține cont de îndemnul Înalt Preasfințitului Iustin Sigheteanul 

  Gazeta de Nord Vest a avut dreptate vizavi de întâlnirea care a avut loc luni dimineață la Protopopiatul din Satu Mare și unde preoții au fost îndemnați să îl ajute pe Octavian Petric la aceste alegeri.Toate acestea fără a ține cont de îndemnul capului bisericii ortodoxe din Episcopia Maramureșului și Sătmarului ,Înalt Preasfințitul Iustin Sigheteanul ,care le-a spus clar preoților să nu se implice în campania electorală.
  Preotul din Bârsău încalcă hotarărea Sfântului Sinod
  Duminică ,13 Septembrie ,după slujbă preotul din Bârsău în predica lui îi îndramnă pe credincioși să îl voteze pe Octavian Petric la Consiliul Județean,acesta încălcând astfel Hotărârii Sfântului Sinod cu nr. 1676 din 5-7 martie 2008, cu privire la implicarea clericilor în campania electorală, au obligația de a se disocia de orice implicare electorală, atât în interiorul cât și în curtea bisericii.
  Preotul din Bârsău a încâlcat și îndemnul Înalt Preasfințitului Iustin Sigheteanul
  =

  După articolul apărut la Bursa Zvonurilor în ediția de marți a Gazetei de Nord Vest, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a luat atitudine față de preoții care se implică în campania electorală. Astfel, prin intermediul unui comunicat, conducerea episcopiei cere preoților să se disocieze de orice implicare electorală, atât în interiorul cât și în curtea bisericii.

   

  “Întrucât ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegerile locale și județene, dorim să reamintim preoților din Episcopia Maramureșului și Sătmarului că, potrivit Hotărârii Sfântului Sinod cu nr. 1676 din 5-7 martie 2008, cu privire la implicarea clericilor în campania electorală, au obligația de a se disocia de orice implicare electorală, atât în interiorul cât și în curtea bisericii.

  Candidații pot participa la slujbele Bisericii, însă, fără a face campanie electorală în biserică sau în incinta curții bisericii.

  De asemenea, nu este permis să fie folosite afișierele și porțile de intrare în curțile bisericilor pentru afișe electorale.

  Nerespectarea acestor prevederi va atrage sancțiuni potrivit canoanelor bisericești,a declarat PS Iustin Sigheteanul.

  Suntem curioși ce se va întâmpla cu acești preoții și cu cei de la Protopopiat care i-au îndemnat pe preoți să încalce Hotărârea Sfântului Sinod cu nr. 1676 din 5-7 martie 2008, cu privire la implicarea clericilor în campania electorală și cuvântul Episcopului nostru Iustin Sigheteanul!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img