More

    A început școala!!!

    A început școala și la Satu Mare. Însă ieri a fost un debut de an școlar atipic: fără festivități, fără tam-tam. Și asta din cauza pandemiei de coronavirus. A fost cel mai probabil, cel mai anost debut de an școlar din ultimii cel puțin 50 de ani.

    Fără festivitățile de altădată
    Din cauza pandemiei de coronavirus, debutul de an școlar din acest an s-a dsfășurat fără festivități, fără prea mult tam-tam. De fapt, părinții au fost informați din timp că nu vor mai avea loc festivități, iar accesul acestora nu va fi permis decât, cel mult, până în curtea școlii.

    În aceste condiții, în aproape toate școlile din județ, părinții și-au dus copiii la școală, dar au fost nevoiți să se despartă de ei în curtea școlii. Cum era de așteptat, nu au mai fost organizate festivitățile de începere de an școlar din anii precedenți. Învățătorii și diriginții și-au luat clasele din curtea școlii și au intrat în sălile de curs în liniște.

    Abia dacă au reușit părinții să facă câte o fotografie de început de an școlar pentru Facebook.

    Dotări precare
    Odată ajunși în sălile de clasă, elevii au constatat că acestea nu s-au schimbat foarte mult față de anii precedenți, în foarte multe școli din județul Satu Mare. Excepție fac, în unele cazuri, câteva școli de la oraș.

    La școlile din mediul rural au fost luate măsuri de distanțare fizică între elevi. Aceștia sunt nevoiți să poarte mască tot timpul orelor de curs. Dacă cei mai mari înțeleg oarecum acest lucru, celor mai mici le este greu să se obișnuiască cu asta.

    Astfel a început școala în județul Satu Mare. Rămâne de văzut cum va continua.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE