More


  Adevărul şi icoana crezurilor mele!

  =

  Imediat după “imensul deranj” din 1989, am început să fiu “băgat în seamă”, fiind într-o linie avansată în lupta pentru libertate socială, pentru apărarea fiinţei româneşti. Fusesem consilier local (deputat) de mai multe ori, fiind ales în circumscripţia Şcolii generale nr.1 (azi, Gh. Moisil), cu activităţi chiar reuşite, realizând obiective frumoase şi utile pentru sătmăreni, fără a cheltui un leu din bugetul primăriei, obiective care au stârnit admiraţia pe timpul acela. Le-am realizat într-o vară, cu prieteni, cu oameni adevăraţi, cu oameni dornici să mă ajute. Locuitorii Sătmarului îşi aduc aminte, la fel ca şi cele mai frumoase rezultate ale “Olimpiei” de-a lungul existenţei sale de 101 ani. Ajunsesem cel mai apreciat consilier local, cu iniţiativele cele mai multe prin proiectele de hotărâri iniţiate. Sunt de faţă procesele verbale şi înregistrările multor şedinţe pentru televiziune! M-am îndepărtat de vâltorile politicii în momentul în care PUNR, lovit şi mâncat din toate părţile, a fost scos din Parlament. Cu Pop Ioan, Boţ Ioan, Dumitraşcu, Popa Stelian şi încă câţiva am trecut la PSD, fără pretenţii, unii find consilieri.

  După un timp am fost dat afară din partid. De atunci admir “politica” de pe scena românească, scârbit de tot noroiul, de toată mizeria ce există acolo. Am încercat, de atunci, să fac doar o singură politică: cea culturală, a NVTV şi a Gazetei de Nord -Vest, încercând prin tot ce realizez (3 emisiuni la NVTV şi pagina a 2-a a “Gazetei de Nord-Vest”) politica apărării neamului meu, a demnităţii şi a verticalităţii naţionale în faţa denigrărilor de tot felul şi a tuturor celor care dau cu târnăcopul la subminarea şi slăbirea statului naţional, unitar românesc. Mulţi cunoscuţi şi necunoscuţi m-au abordat, vorbindu-mi de generoasele emisiuni şi materiale din presă (le mulţumesc pentru gândul generos şi pentru solidaritatea care mă onorează!). Le răspund că fac aceste lucruri din demnitate, neputând accepta compromisul! Nu-mi este felul! Am ţinut mereu la verticalitate, fiind vorba despre imaginea mea publică, despre munca de atâţia ani, cu condeiul în slujba adevărului, de notorietatea dobândită prin multă trudă şi răbdare. Detest turismul politic, i-am blamat pe căţărătorii din interes şi pe săritorii dintr-o barcă în alta.

  Îmi spuneau o serie de oameni, pe stradă, oameni fără sofisme, fără iprocrizie: “Eu prima dată citesc în “Gazeta” materialul Dvs! Şi-mi plac materialele scrise de Dvs!

  Am reuşit de-a lungul anilor să scot de sub lumina tiparului 57 de volume (poezie şi proză, 15 numere din “Oameni şi Fapte” – plătite cu greu din pensia mea), în care caut să arat populaţiei cititoare de bună credinţă, câte ceva despre adevărurile acestui timp şi acestui spaţiu. Aceste cărţi sunt o însumare de rechizitorii, din ultimii ani, pe diverse teme şi în diverse situaţii, stând mărturie peste ani, că au existat oameni care şi-au iubit neamul şi ţara şi au acţionat pentru binele şi bunăstarea lor.

  Aşa cum mă vedeţi sau mă citiţi, sincer, rămân un trecător pe această scenă lumească, luptător pe baricada neliniştii, a interesului naţional, fidel credinţei strămoşeşti în Biserica Neamului şi în Bunul Dumnezeu. Am fost şi voi rămâne convins că “gazetăria nu-i o meserie pentru fricoşi” şi rămân acelaşi “câine de pază al democraţiei”. Voi veghea mereu ca “harta Limbii Române să nu devină, cumva, mai mică decât cea a României”. Într-o lume sufocată de răutate, de invidie, de duşmănie – garantez că voi rămâne, mereu, membru al poporului român, sprijinind propăşirea culturii.

  Scriu aceste rânduri, analizând ce e de făcut pentru acest popor minunat, atât de ospitalier şi cu atâta fond sufletesc bun, în această perioadă de restricţii de tot felul, pricinuite de “coronavirus” când guvernanţii şi aleşii bâjbâie într-un întuneric ce-i orbeşte şi mai rău, aşteptând să licărească “luminiţa de la capătul tunelului”. Cred că este un tunel cu care ei nu s-au mai întâlnit! Pe ei îi prinde totul pe “nepregătite”!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img