More


  Cosmin Rațiu primar: priorități pentru creșterea calității vieții în municipiul Satu Mare

  - Advertisement -

  Candidatul ALDE pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare, Cosmin Rațiu, este nu doar unul dintre cei mai apreciați medici din oraș, cu o vastă rețea de clinici și centre de îngrijire pentru persoane vârstnice, ci și unul dintre cei mai activi consilieri locali, care în ultimele două mandate petrecute în forul decizional nu s-a remarcat doar prin luări de cuvânt, ci prin acțiuni concrete în folosul sătmărenilor.

  De numele său se leagă, de exemplu, înființarea celor trei cabinete școlare de stomatologie care funcționează la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Liceul Reformat și Colegiul Tehnic “Unio – Traian Vuia”, toate echipamentele fiind donate de Clinica Sf. Anton pe care o administrează el însuși.

  În depozitele Direcției de Asistență Socială a Primăriei Satu Mare se mai află multe echipamente donate de Clinica Sf. Anton, care vor ajunge la alte două cabinete stomatologice școlare ce se află în curs de amenajare.

  Dar Cosmin Rațiu nu se va opri aici! Alegerea sa în funcția de primar îi va permite să pună în aplicare multe alte proiecte pentru ridicarea calității vieții în municipiul Satu Mare, care în prezent lasă mult de dorit.

  Unele dintre proiectele pe care le are în vedere se află de mult și pe agenda actualei conduceri a Primăriei Satu Mare, însă realizarea acestora ori se lasă așteptată nepermis de mult ori au rămas doar la faza de… machete.

  Tocmai de aceea, Cosmin Rațiu va acorda prioritate, printre altele, reabilitării și modernizării Centrului Vechi și a Centrului Nou, refuncționalizării și amenajării zonelor de agrement, dar și realizării unui modul de bază sportivă ce s-ar putea amenaja cu ușurință în toate cartierele.

  La fel de importantă este rezolvarea problemei spațiului locativ prin construirea de locuințe sociale, dar și prin sprijinirea investitorilor care doresc să construiască locuințe noi în oraș. În completare, are în vedere continuarea unor proiecte începute încă în mandatul precedent pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale.

  O importanță deosebită va acorda reabilitării, modernizării și echipării infrastructurii educaționale, incluzând creșele, grădinițele, școlile generale, dar și liceele cu profil tehnologic, pentru încurajarea învățământului dual.

  O condiție esențială a unei vieți sănătoase într-un oraș nepoluat este protejarea și punerea în valoare a cadrului natural, astfel că va pune accentul pe reamenajarea malurilor Someșului, după modelul de succes de la Oradea, dar și pe amenajarea unei zone de agrement pe locul fostului lac Cubic.

  Fiind medic de profesie, e de la sine înțeles că viitorul primar al Sătmarului va face investiții serioase în acest domeniu, în completarea celor făcute de Consiliul Județean, care are sub administrare majoritatea instituțiilor de sănătate din oraș.

  Astfel, pe lângă înființarea de noi cabinete stomatologice școlare, Cosmin Rațiu va înființa un Centru Medical Social, în care se vor găsi medicina de familie, medici specialiști, farmacie și laboratoare de analiză, toate într-un singur loc.

  Autoritățile locale vor pune la dispoziția unităților spitalicești clădiri sau alte spații necesare extinderii secțiilor existente și vor sprijini înființarea unei secții de geriatrie și îngrijiri paleative. De asemenea, vor contribui la susținerea financiară a cadrelor medicale pentru a urma cursuri de specializare, pentru a se deplasa la congrese și seminarii sau pentru plata abonamentelor la publicații de specialitate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img