More


  Simțim împrăștierea națiunii!

  =

  Cu toții suntem părtași la această mare nenorocire – pandemia Covid-19, atât de periculoasă prin efectele ei dezastruoase. Un dușman nevăzut și atât de mârșav. A început anul școlar și absolut nimeni, de la președinte, guvern și parlament, nu vorbește de carte, de metode și procedee de învățat, de știința de carte sau de educație! E grav! Toți și-au format un vocabular, un bagaj de cuvinte de lemn: spălat pe mâini cu săpun; distanță; mască; fără strângere de mână; intrare precisă și ieșire sigură; fără preluare în perimetrul școlii; telefon deștept; învățatul “la distanță” etc. Se vorbește, se face propagandă electorală în dauna elevilor, se fac promisiuni și… te mai miri că asistăm la o migrare masivă a populației, care își găsește scuze și explicații de genul: necesitatea de a-mi ajuta familia, merg la un salariu mai mare, la un trai decent. Ei știu că oriunde ai fi, muncești, în rol de sclav, de străin și ești privit și tratat exact așa. În cea mai mare parte pleacă tineretul, oameni care se văd realizați doar peste hotare. Mai pleacă meseriașii buni, care-și văd rostul în ajutorul trimis rudelor. Câte familii distruse și câte destine mutilate! Câți copii rămân în grija bunicilor și rudelor apropiate! S-a uitat că trebuie să se gândească la întoarcerea acasă, i-au “furat” peisajul și câteva sute de euro în plus! Mulți au uitat termenul “mamă” sau “țară”. Copiii celor plecați încep, încetul cu încetul, să-și uite părinții și-i privesc drept niște străini!
  Mai nou sunt luați și copiii, duși acolo, printre străini, fac “studii”, și uită limba, datinile, obiceiurile, țara! Să nu mai vorbim de “studii”. Carte, așa cum s-a făcut în România, este de admirat. Calitatea învățământului românesc a fost printre cele mai apreciate în Europa. Nu întâmplător la Olimpiadele internaționale românii luau premiile mari. Treptat au fost ademeniți și luați pentru studii în diferite țări. Am văzut ce școală se face acolo – un fel de fără frecvență, prin corespondență, cum fac o serie dintre “aleșii” noștri și cum încearcă “salvarea” anului de învățământ în anul epidemiei! Aiurea! Școala rămâne școală, cu elevii în clasă, cu învățătoarea, cu explicațiile, cu răspunsurile și aprecierile făcute în fața colectivului de elevi ai clasei! Vreau să văd cum un elev învață să scrie prin telefon! Păcăleală! Mulți n-au curent, n-au semnal, n-au apă, n-au WC decât în fundul curții. Să nu mai vorbim de tabletele promise! Cel puțin să nu promitem! Cum iubesc acești guvernanți copiii? Știu care-i alocația pentru copil? Să trăiască copiii lor cu alocația oferită! Cei plecați doresc o schimbare, că-s sătui de mutrele ponosite, mereu prezente pe eșichierul politic! Unii s-au obișnuit și și-au făcut “meserie” din funcții deținute vremelnic! Acești aproape 5 milioane de cetățeni plecați, alături de noi, își doresc ca România să fie prosperă, să-și țină poporul aici, acasă, să se simtă bine! E cazul să se pună accent pe cunoașterea istoriei, a culturii, a limbii, care sunt într-o secetă și rădăcinile lor sunt destul de firave și nu pot rezista dezinformărilor. Sunt convins că trebuie să ne apărăm rădăcinile noastre ca popor, ca națiune între națiuni, altfel … riscăm să dispărem de pe harta aceasta a Europei și a lumii civilizate! Suntem un popor plin de modestie și de o ospitalitate neîntâlnită. Acest popor știe să facă lucruri bune și fapte alese pentru semeni, atribuindu-le lui Dumnezeu, știind că numai El poate fi cu adevărat bun, iar poporul n-ar putea face nimic dacă n-ar fi ajutat de El!
  Binele pe care-l putem face nației noastre trebuie făcut cum ne cere sufletul și inima. Trecem prin clipe de ezitare și strigăm după ajutor, pentru că nu există durere care să nu picure în inima noastră cât de puțină disperare! Chiar dacă avem suflet, să nu lăsăm să devenim vulnerabili! Să nu permitem inimii să se macine pentru multele neplăceri! Militează pentru unire în simțire, pentru liniște și pace, pentru binele tuturor!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img