More


  DECIZIE. Foștii procurori DNA, Ciprian Man și Cristian Ardelean, JUDECAȚI. Înregistrări și dosare instrumentate ABUZIV

  =

  Un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis, la începutul acestei săptămâni, trimiterea dosarului disciplinar al foștilor procurori DNA Oradea Ciprian Man și Cristian Ardelean la Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în vederea continuării judecării acțiunii disciplinare, potrivit Bihorjust.ro. Cu alte cuvinte, aceștia vor fi judecați. Cei doi procurori au terorizat, ani la rând, atât oameni de afaceri sau politicieni din județele Satu Mare și Bihor, cât și magistrați din cele două județe.

  Înregistrări și dosare instrumentate abuziv

  Decizia vine în urma admiterii recursului Inspecției Judiciare împotriva deciziei din decembrie 2019 prin care Secția pentru procurori suspenda judecarea disciplinară a celor doi magistrați.

  Cei doi foști procurori DNA, mutați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor în urma scandalului provocat de apariția unor înregistrări în care se discuta despre ”liniștirea” unor judecători incomozi, au fost cercetați de Inspecția Judiciară pentru ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”, mai scrie Bihorjust.ro.

  În înregistrarea respectivă s-a discutat de câțiva magistrați sătmăreni, dar și politicieni sau oameni de afaceri din județul nostru.

  Ulterior, procesele instrumentate de cei doi procurori au fost finalizate, în diferite instanțe, în favoarea celor pe care aceștia i-au acuzat, semn că instrumentarea dosarelor respective a fost făcută abuziv.

  Cei doi vor fi judecați

  În 11 decembrie 2019, Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis să suspende ”judecarea cauzei privind acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară” față de procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean până la ”soluționarea în mod definitiv a cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 1/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de investigare a infracțiunilor din justiție”.

  Dosarul la care face trimitere Secția pentru procurori este cel în care procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean sunt cercetați de Secția de investigare a infracțiunilor din justiție pentru șantaj și abuz în serviciu. În același dosar a fost pusă sub învinuire și judecătoarea Crina Muntean, fostă șefă a Secției Penale a Tribunalului Bihor, acuzată de favorizarea făptuitorului, instigare la mărturie mincinoasă și instigare la abuz in serviciu, mai scrie Bihorjust.ro.

  Inspecția Judiciară a atacat încheierea Secției pentru procurori a CSM cu recurs, pe care ÎCCJ l-a admis.

  ”Minuta deciziei civile nr. 125. Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Încheierii din 11 decembrie 2019, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 12/P/2019. Casează încheierea atacată şi trimite cauza Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în vederea continuării judecării acţiunii disciplinare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 septembrie 2020.”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img