More


  Elevii vor circula gratuit cu autobuzele Transurban

  - Advertisement -

  Consiliului Local Satu Mare a aprobat gratuitatea serviciului public de transport local rutier, pentru elevii din învățământul preuniversitar. Până acum transportul public pentru elevi a fost subvenționat 50% din bugetul local! Astfel, începând cu data de 7 septembrie, elevii vor circula gratuit cu autobuzele Transurban, însă pentru a beneficia de gratuite trebuie să solicite eliberarea legitimațiilor și abonamentelor gratuite, anunță Transurban Satu Mare.

  Ce trebuie să facă elevii
  În baza Ordonanței de Urgență nr. 70/15.05.2020 și a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Satu Mare nr. 138 din data de 27.08.2020, toți elevii vor avea gratuitate pe mijloacele de transport local în comun, începând cu data de 07.09.2020.

  Pentru a beneficia de această gratuitate, elevii se vor prezenta la chioșcurile de bilete ale Transurban S.A. Satu Mare sau la sediul Transurban de pe str. Gara Ferăstrău nr. 9, pentru a-și ridica legitimațiile de transport si abonamentul gratuit.

  Legitimația de transport se eliberează gratuit și este valabilă 1 an, iar abonamentul gratuit se va elibera lunar.

  Documentele necesare
  Pentru eliberarea acestora, elevii vor avea nevoie de documente după cum urmează:

  – adeverință de la școala pe care o frecventează care să ateste calitatea de elev;

  – poză tip buletin;

  – carnetul de elev vizat la zi;

  – copie dupa carnetul de elev cu paginile din care reiese adresa de domiciliu și școala frecventată.

  După ce i-a fost eliberată legitimația și primul abonament, elevul se va prezenta lunar la expirarea abonamentului, la chioșcurile de bilete sau la sediul Transurban S.A. cu următoarele documente :

  – carnetul de elev vizat pe anul școlar în curs;

  – copie după carnetul de elev vizat, cu paginile din care reiese adresa de domiciliu și școala frecventată;

  – legitimația de transport;

  ”ATENȚIE!!! În lipsa acestor documente, nu se va elibera abonamentul gratuit! Călătoria pe mijloacele de transport în comun ale Transurban S.A. fără a deține un titlu de călătorie valabil se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei”, anunță Transurban Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img