More


  Inițiativă. Municipiul Satu Mare se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective

  - Advertisement -
  Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.  În ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%! Este esențial să înțelegem că ”deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, ne spun reprezentanții WEEE Forum.
  Prin implicarea pentru a treia oară în acest proiect, Satu Mare își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri.
  În Satu Mare va avea loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 28 septembrie-26 octombrie 2020!
  Iată mai jos detalii despre program:

   

  – Zona centru, lângă CN Ioan Slavici,
  – Zona 14 Mai , Școala Gimnazială Vasile Lucaciu,
  – Piața Titulescu, lângă Școala Generală nr. 10,
  – Cartier M14, lângă Școala Generală Mircea Eliade,
  – Cartier M17, lângă Școala Gimnazială Ion Creanga,
  – Cartier M16, lângă Școala Gimnazială Avram Iancu,
  – Cartier M15, lângă Școala Gimnazială Bălcescu Petofi,
  – Cartier Carpați, lângă Școala Gimnazială Octavian Goga

  • În data de 26.10.2020 la Centrul de Colectare DEEE din Str. Depozitelor, Nr. 23, începând cu ora 14:00va avea loc o Tombolă pentru toți deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: 5 x mixer, 5 x cafetieră, 5 x fier de călcat, 5 x trusă accesorii scule, 2 x cuptor cu microunde digital.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img