More


  Lucrările de reabilitare totală a Autostrăzii Codrului, reluate azi

  =

  Calvarul pentru codreni a luat sfârșit. Începând de astăzi sunt reluate lucrările de modernizare a ”Autostrăzii Codrului”, drumul județean care face legătura între Satu Mare – Amați – Rușeni-Tătărești – Homorodu de Jos-Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba-Hodișa – Socond – Rătești. Lucrările vor fi executate de ARL Cluj, firmă care face parte din cadrul companiei austriece Strabag, care a mai executat și alte lucrări de calitate în județ.

  După o perioadă în care s-au făcut eforturi atât din partea firmei care era executant al drumului, Tehnic Asist, a actualului executant ARL Cluj, cât și a conducerii Consiliului Județean Satu Mare și a direcțiilor din cadrul Consiliului Județean, cea Juridică și Tehnică, contractul dintre Tehnic Asist și ARL Cluj a fost semnat și s-a primit ordinul de reluare a lucrărilor. De ieri, noul executant ARL Cluj a dus utilajele la fața locului și a făcut organizarea de șantier, ca de azi, joi, 03.09.2020, să poată să înceapă munca.

  Mircea Govor a avut încă o dată dreptate
  În urmă cu ceva timp, managerul Nord Vest TV și Gazeta de Nord-Vest, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, anunța, în direct, la Nord Vest TV, că lucrările de reabilitare de la Autostrada Codrului vor fi reluate.

  În calitatea sa de invitat la emisiunea Actualitatea Sătmăreană de pe postul Nord Vest TV, realizată de Florin Mureșan, fostul vicepreședinte al Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor, a făcut o scurtă istorie a acestui proiect, implementat de el în județul Satu Mare.
  ”Am susținut cel mai important drum care leagă cele două zone ale Codrului: de la Amați – Homoroade – Solduba, apoi la Socond. A fost una dintre cele mai frumoase investiții ale județului Satu Mare. Acum, aceste lucrări au fost câștigate de o firmă și, din cauza situației care s-a ivit pe parcurs, a intrat în insolvență. Lucrarea este finalizată în proporție de 40%. Dar acel proiect, dacă nu îl aduceam eu și dacă nu veneau banii, toată zona Codrului rămânea praf și pulbere. Acest drum tot se va face. Probabil că zilele următoare va ieși în presă președintele Consiliului Județean și va spune că acest proiect va fi finalizat”, a declarat Mircea Govor.

  Lucru care s-a și adeverit. Consiliul Județean a anunțat ieri că încep lucrările
  ”Mă bucur că după îndelungi demersuri reușim să punem capăt disconfortului creat de starea precară a acestui drum și că locuitorii acestui tronson vor beneficia de o infrastructură rutieră modernă. Le mulțumesc în același timp celor care au înțeles dificultatea derulării acestui contract și care au avut încredere că vom găsi o soluție potrivită, astfel încât să evităm o nouă licitație care ar fi prelungit termenele de finalizare a lucrării. Fiind vorba despre un sector de drum care prezintă o importanță majoră pentru cetățenii județului, dar și pentru cei care tranzitează zona, vom mobiliza toate resursele de care dispunem pentru ca această investiție să se concretizeze cât mai rapid”, a declarat peședintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

  Vlas Mirel, proprietarul Tehnic Asist, a făcut tot posibilul să salveze acest proiect
  Chiar dacă firma care a câștigat inițial licitația și a făcut o parte din lucrare în acest moment este în insolvență, proprietarul acesteia, Vlas Mirel, a ținut să nu renunțe la proiect și a făcut tot posibilul să salveze acest proiect, pentru binele locuitorilor din Codru, printr-o strânsă colaborare cu ARL Cluj și cu Consiliul Județean au găsit soluția legală și bună pentru întreg județul. Mirel Vlas a transmis felicitări și mulțumiri tuturor celor implicați și că așteaptă recepția lucrărilor pentru anul viitor.

  Ardelean Simion, primar Homoroade, spune că de data aceasta nu se va mai greși
  Primarul comunei Homoroade, Ardelean Simion, și-a exprimat convingerea că de data aceasta nu se va greși și se va merge cu lucrările până la finalizarea lor.

  ”Ar fi o chestiune normală, mult așteptată de locuitorii din comuna Homoroade, o surpriză plăcută acum, pe perioada toamnei. După multe așteptări, cred că data aceasta nu se va mai greși și se va lucra până la capăt. Lumea se bucură, dar are o oarecare reținere, de parcă nu le vine să creadă că totuși se întâmplă ceea ce era normal și ce era de așteptat să se întâmple. Soluția găsită acum de Consiliul Județean eu am propus-o publicului în urmă cu un an și jumătate. De ce a durat atât de mult, nu știu, important este că dacă s-a ajuns aici reprezintă o veste foarte bună pentru toți codrenii. Este greu de crezut, dar bună”, a declarat primarul comunei Homoroade, Ardelean Simion.

  Firma ARL Cluj execută lucrarea
  Aceste lucrări vor fi executate de firma ARL Cluj, care face parte din concernul austriac Strabag. Este vorba despre aceeași companie care a reabilitat integral și în condiții de calitate excelentă drumul județean DJ 108 L, de la Mădăras la Tășnad, drumul județean DJ 108 M, de la Tășnad la granița cu Ungaria, drumul județean Viile Satu Mare – Tătărești, drumul județean Pir – limită cu județul Bihor și, deloc de neglijat, firma care construiește cel de-al treilea pod peste râul Someș din municipiul Satu Mare.

  Au apărut primele utilaje
  La o zi după anunțul făcut de conducerea Consiliului Județean, în zona de șantier a Autostrăzii Codrului au apărut primele utilaje ale concernului Strabag.

  Prezența austriecilor de la Strabag prin firma ARL Cluj la Autostrada Codrului este garanția unor lucrări de calitate ce vor fi executate aici.

  ”În momentul în care va fi finalizat acel proiect, va fi finalizat un proiect de suflet al meu. Un mare vis de-al meu care, în momentul în care am mers cu Ștef (n.r. Adrian) la Socond, în 2012, ne-am angajat că o să reabilităm acest drum. Atunci a râs lumea de noi. Uite, noi am adus finanțare și totuși se va finaliza această lucrare”, a mai declarat Mircea Govor, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img