More


  MOBILITATE CULTURALĂ ÎN ZONA TRANSFRONTALIERĂ. La Orașu Nou și Luna Șes a avut loc Workshop-ul: „Promovarea peisajului rural”

  - Advertisement -

  Muzeul Județean Satu Mare a organizat în cadrul proiectului european COOLNET, un workshop pe tema promovării peisajului rural, în cadrul proiectului Mobilitate culturală în zona transfrontalieră, care  s-a desfășurat în data de 24 septembrie 2020 la Casa muzeu din Orașu Nou și hotelulPoezia – Luna Șes.

  Muzeul Județean Satu Mare are un rol activ în promovarea turismului cultural, iar prin intermediul acestei acțiuni culturale s-au pus bazele unei colaborări reale între toți cei implicați în dezvoltarea turismului cultural. Acest deziderat implicărealizarea unor studii de cercetare în urma cărora se va întocmi o bază de date care va conține informații referitoare la: istorialocală, tradiții, artă culinară, arhitectură populară, trasee tematice, port popular și  crează oportunități de dezvoltare sustenabilă a județului. Proiectul implementat de Muzeul Județean Satu Mare are ca obiectiv general dezvoltarea turismului cultural, care s-a dovedit că are un impact social, economic  și educațional deosebit  de important.

  Partenerii de proiect ai muzeului sunt: Muzeul Național al Culturii Ucrainene din Svitnik, Slovacia și Muzeul Arhitecturii și Civilizației Populare din Ujgorod, Ucraina. În decursul celor doi ani de implementare, Muzeul Județean Satu Mare va fi beneficiarul unor investiții importante: un depozit modern care va adăposti una dintre cele mai mari colecții de fotografie și clișee din România și o aplicație de telefon, care va promova obiectivele culturale aparținând partenerilor de proiect. Tot în cadrul proiectului se vor desfășura următoarele activități: cercetare de teren, arhivă și colecții muzeale, activități de promovare a patrimoniului cultural, workshop-uri, conferințe șiexpoziții.

  Mai multe informații legate de acest proiect transfrontalier vă invităm să aflați din emisiunea INCURSIUNE ÎN COTIDIAN, difuzată vineri, 2 octombrie, de la ora 21.00, la NORD VEST TV Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img