More


  Noi modalități de achitare a contravalorii pașaportului

  =

  Începând cu data de 7 septembrie 2020, plata contravalorii pașaportului se poate efectua astfel:

  ➡️ în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor, la casieriile unităților CEC Bank

  ➡️ online prin platforma de plăți virtuale ghiseul.ro.

  De asemenea, toate plățile care au fost efectuate/achitate în conturile Instituțiilor Prefectului deschise la Trezorerie prin modalități variate (virament bancar, mandat poștal, mijloacele de plată online etc) vor putea fi utilizate de solicitanții serviciilor de pașapoarte în vedere eliberării documentelor de călătorie și după intrarea în vigoare a modificărilor Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

  Totodată, pentru a veni în sprijinul cetățenilor în situația în care în perioada 2-6 septembrie Instituțiile Prefectului vor încasa prin casieriile proprii și/sau conturile deschise la Trezorerie sumele reprezentând contravaloarea pașapoartelor, dovada plății rămâne valabilă pentru depunerea cererii de eliberare a pașaportului.

  În ceea ce privește recuperarea contravalorii pașaportului achitată eronat sau pentru care nu a fost prestat serviciul aferent, aceasta se realizează la cererea scrisă a plătitorului adresată CNIN, însoțită de documentul prin care s-a efectuat plata în cel mult 5 zile lucrătoare de la depunere aceste cereri.

  Situațiile în care contravaloarea pașapoartelor simple electronice/ simple temporare a fost achitată până la data intrării în vigoare a prezentului act normativ rămân supuse prevederilor normative incidente la data efectuării plății, inclusiv în ceea ce privește procedura de restituire a contravalorii pașapoartelor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img