More


  O nouă acuzație de abuz în serviciu adusă primarului comnei Păulești, Zenoviu Bontea

  =

  Conducerea Primăriei Păulesti, repezentantă de actualul primar Bontea Zenoviu, este acuzată că, discriminează cetățenii pe criterii de aartenență politică și continuă seria ilegalităților. În speța de care facem astăzi vorbire, primarul este acuzat că, de trei ani de zile, refuză să pună în aplicarea o sentință judecătorească în ceea ce privește eliberarea unei autorizații de construire pe raza counei Păulești.

  Cerere de autorizație  de construcșie, refuzată
  În data de 12.03.2018, cetățeanul Vasile Drăgoi depune la sediul Primăriei Păulești o cerere entru eliberarea unui autorizații de construire pe raza comunei Păulești. Odată cu această cerere, Drăgoi Vasile deune și documentașia aferentă întocmită de ing. Andrei Viorel Văscan.

  Numai că, trei zile mai târziu, în data de 15.03.2018, solicitantul Vasile Drăgoi primește răspuns din partea Primăriei Păulești potrivit căreia î se refuză eliberarea autorizației de construcție pe motiv că nu s-a fpcut dovada existenței unui drum de acces de cel puțin opt metri lățime.

  Doar că în documetația întocmită de ing. Andrei Viorel Văscan, se arată clar că acest drum există.

  Acțiune în instanță
  În această situație, Vasile Drăgoi a acționat în instanță Primăria Păulești, proces câștigat de Drăgoi, potrivit Decizia Curții de Apel Oradea nr. 519/CA/2020-R din data de 11.09.2020.
  Cu toate acestea, deși există sentință definitivă și irevocabilă prin care s-a câștigat în instanță dreptul de a construi, ceea ce le-a fost respins proprietarilor de către actuala conducere a Primăriei Păulști, primarul Zenoviu Bontea refuză, pe mai departe, să pună în aplicare decizia magistraților.

  Concret, primarul refuză să pună în aplicare din oficiu sentința definitivă și apelează la termenul de 30 de zile de soluționare, asta dacă proprietarul ar fi interest și ar depune o nouă cerere. Până atunci, în opinia Primarului, nu se poate face nimic. Se pare că pe el, sentința definitivă și obligatorie nu îl obliga să pună în aplicare din oficiu și de îndată cele stabilite de instanță.

  Mai mult decât atât, primarul Zenoviu Bontea refuză să îl primească în audiență pe Vasile Drăgoi pe care l-a trimis la urbanism ca și cum nu ar știi nimic. Funcționarele de aici îi cer extrase de carte funciara actualizate și să depună din nou documentația. Dar acest aspect nu i-a fost spus lui Vasile Drăgoi niciodata așa clar. Îl trimit numai de la un etaj la altul. Deși are o varstă onorabilă.

  Poziția primarului
  Contactat telefonic, primarul Zenoviu Bontea a declarat că se află la volan, fiind și în campanie electorală, și a declarat că nu poate să ofere pe loc detalii vizavi de acest caz.
  În schimb, a invitat reporterii Gazetei de Nord Vest să se ducă la Primăria Păulești pentru a explica pe larg această speță, invitașie pe care, de altfel, o vom onora chiar astăzi.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img