More  VIDEO. LIDERUL PSD SATU MARE: „80.000 de pensionari sătmăreni primesc pensii tăiate cu 26%” de Guvernul Iohannis-Orban”

  Președintele Executiv interimar al PSD SATU MARE a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că este trist pentru cei 80.000 de pensionari care primesc din luna septembrie pensii tăiate cu 26% de către Guvernul PNL.

  Pensionarii au ajuns bătaia de joc a Guvernului Orban, care s-a jucat cu munca de-o viață a unor oameni care aveau nevoie de respectul și protecția celor care conduc această țară.

  Domnilor ALBU și COSMA, de ce nu i-ați spus șefului dumneavoastră de la București, domnului Orban, să nu ciuntească pensiile părinților și bunicilor noștri? Nu ați respectat în niciun fel semnăturile celor peste 800.000 de pensionari din România și cei 80.000 de pensionari din Satu Mare pentru majorarea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie. Stimați lideri ai PNL Satu Mare, de ce i-ați abandonat pe toți vârstnicii din județul nostru și ați fost de acord ca domnul Orban să le amputeze pensiile?”, a declarat Onet Ioan.

  PSD a apărat legea pensiilor și majorarea cu 40% de la 1 septembrie prin inițierea la nivel național a unei petiții, care a fost semnată de peste 800.000 de pensionari din fiecare județ, inclusiv din județul Satu Mare prin care au cerut imperativ Guvernului Orban să respecte și să aplice legea în vigoare.

  Sătmarenii trebuie să știe adevărul. Dacă PSD nu ar fi elaborat și votat anul trecut în Parlament noua lege a pensiilor, acum la 1 septembrie nici cei 14% acordați în bătaie de joc de Guvernul Orban nu ar fi existat. Așadar, PSD a fost întotdeauna aproape de oameni și a promovat legi și acte normative pentru creșterea nivelului de trai al fiecărei categorii socio-profesionale, dar în special pentru populația vulnerabilă, copii și persoane în vârstă. Din păcate, Guvernul Orban a pus pensionarii din toată țara și din Satu Mare să suporte costul hoțiilor, tunurilor financiare, plăților clientelare care au sleit bugetul statului fără niciun beneficiu public, ori al evaziunii fiscale întreținute și încurajate de liberali”, a mai spus Oneț Ioan.

  https://www.facebook.com/203660309656125/videos/312330403395403/

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE