More


  Preot decedat de coronavirus, înmormântat din greșeală

  =

  Trupul neînsufleit al preotului orotodox Ioan Panusciac, decedat din cauza unei infecții de coronavirus, a fost înmormântat, din geșeală, de o altă familie. Încurcătura s-a produs la morga Spitalului municipal din Carei din cauza unei pene de curent.

  Decedat în spital
  Săptămâna trecută, preotul orotodox Ioan Panusciac (53 de ani), a încetat din viaă după ce a fost diagnsticat cu COVID-19. Înainte de deces, acesta a fost internat la Spitalul municipal din Carei având pneumonie, unde a primti tratament timp de opt zile. Înacest timp a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus.

  După opt sile de tratament, preotul Ioan Panusciac, slujitor al bisericii ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dacia, comuna Doba, a încetat din viață la Spitalul Carei.

  Trupul neînsufleit a fost depus în morga Spitalului municipal din Carei, însă de aici a fost luat, din greleală, de o altă familie, și înmormântat în cu totul altă zonă. În momentul în care familia s-a dus la morgă să ridice trupul neînsuflețit al preotului, aici au găsit trupul unei femeie de 80 de ani.

  Încurcătură la morgă
  Din câte se pare, încurcătura s-a produs din neatenția unui angajat al prosecturii din Carei, dar și din cauza unei pene de curent, potrivit PresaSM.

  Una peste alta, trupul neînsuflețit al preotului a fost înmormântat în Curtuiuș,

  După ce s-a depistat încurcătura, sâmbătă a avut loc deshumarea preotului ortodox îngropat din greșeală în altă parte.

  S-a deschis o anchetă
  Între timp, se fac verificări pentru a se stabili cu exactitate cine a făcut această încurcătură și pentru a se găsi corpul neînsuflețit.

  ”Conducerea Spitalului a deschis o anchetă internă și s-a constituit o echipă de lucru în acest sens. Angajatul vinovat va fi sancționat, cel mai probabil. Este os ituație regretabilă și ne prezentăm scuzele familiilor pentru tot ce s-a întâmplat”, a declarat directorul Spitalului municipal Carei, Elisabeta Racz.

  Părintele Ioan Panusciac s-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, iar parohia la care slujea are 145 de credincioși. Aceștia nu au fost informați de către Direcția de Sănătate Publică că preotul fusese confirma pozitiv cu noul coronavirus. Nici măcar autoritățile locale nu au știut aceste informații pentru a putea lua măsurile necesare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img