More


  Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, în vizită la Satu Mare

  - Advertisement -

  În perioada 17-18.09.2020, dr. Robert Chioveanu, președinte – secretar de stat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Satu Mare, unde a avut trei întâlniri cu medicii veterinari și administratorii exploatațiilor profesionale de suine din județ.

  În cadrul primei întâlniri, realizată la sediul DSVSA Satu – Mare, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și conducerea Direcției au discutat și analizat măsurile aplicate la nivel județean privind pesta porcină africană.

  În cadrul celei de a doua întrevederi, la care au fost prezenți medicii veterinari din județ, s-a discutat aplicarea Legii nr. 236/2019 pentru modificarea şi completarea art. 15 din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, inclusiv despre mecanismul de sprijinire a activității în circumscripțiile sanitar – veterinare prin alocarea lunară a sumei de 10.000 lei din bugetul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dar și despre Ordonanța de Urgență nr. 117/2020 care actualizează cadrul legislativ primar specific aferent contractării activităților sanitar-veterinare.

  Cea de-a trei întâlnire, cu administratorii exploatațiilor profesionale din domeniul creșterii suinelor, s-a concentrat pe măsurile administrative și economice în contextul combaterii pestei porcine africane, inclusiv pe o abordare nouă în eradicarea focarelor, care să diminueze efectele economice impuse fermelor de porci din județ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img