More


  Radu Panait, candidatul USR PLUS la Primăria Satu Mare: “Sătmărenii merită să îmbătrânească frumos”

  =

  Se zice că poți spune multe despre o societate după felul în care își tratează bătrânii. Ei bine, la acest capitol cred că Satu Mare mai are de lucrat. Conform recensământului din 2011, la nivelul municipiului Satu Mare, 13% din populație avea peste 65 de ani. An de an, prin mișcări populiste, clasa politică consideră că dacă cresc un pic pensiile răspund la toate nevoile pe care pensionarii le au. Lucrurile, din păcate, nu stau așa.

  În momentul de față cetățenii de vârsta a 3-a din Satu Mare au foarte puține alternative de petrecere a timpului liber, iar din cauza acestor alternative apare monotonia, depresia, singurătatea.

  Vrem să construim un oraș modern pentru sătmărenii de toate vârstele. Odată ce vom ajunge la primărie vom organiza în fiecare cartier un loc de întâlnire civilizat pentru pensionari, bineînțeles când situația epidemiologică o va permite. Aceste cluburi de pensionari vor fi organizate de către ei, cu sprijinul nostru. Avem exemple de bune practici din Cluj Napoca. În cadrul acestor cluburi pensionarii pot desfășura activități recreaţionale, dar și, în același timp, scurte lecții despre cum pot să folosească tehnologia pentru a comunica cu cei dragi.

  E obligația și responsabilitatea noastră să le oferim condiții decente.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img