More


  REACȚIE. Episcopia ia ATITUDINE față de PREOȚII care se IMPLICĂ în CAMPANIA ELECTORALĂ

  =

  După articolul apărut la Bursa Zvonurilor în ediția de astăzi a Gazetei de Nord Vest, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a luat atitudine față de preoții care se implică în campania electorală. Astfel, prin intermediul unui comunicat, conducerea episcopiei cere preoților să se disocieze de orice implicare electorală, atât în interiorul cât și în curtea bisericii.

  În cele ce urmează, redăm integral comunicatul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

  ”Întrucât ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegerile locale și județene, dorim să reamintim preoților din Episcopia Maramureșului și Sătmarului că, potrivit Hotărârii Sfântului Sinod cu nr. 1676 din 5-7 martie 2008, cu privire la implicarea clericilor în campania electorală, au obligația de a se disocia de orice implicare electorală, atât în interiorul cât și în curtea bisericii.

  Candidații pot participa la slujbele Bisericii, însă, fără a face campanie electorală în biserică sau în incinta curții bisericii.

  De asemenea, nu este permis să fie folosite afișierele și porțile de intrare în curțile bisericilor pentru afișe electorale.
  Nerespectarea acestor prevederi va atrage sancțiuni potrivit canoanelor bisericești.

  Biroul de presă
  al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului”.

  Articolul care a determinat reacția episcopiei poate fi citi pe https://www.gazetanord-vest.ro/2020/09/slujbasii-bisericii-in-campanie-cu-petric/  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img