More


  Replici între Huzău și Albu pe tema Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

  =

  Candidatul PMP la funcția de primar al municipiului Satu Mare, Mihai Huzău și candidatul PNL la Primărie, Adrian Albu au avut un schimb de replici pe tema Master Planului. Albu a spus că Mihai Huzău a votat în Consiliul Local Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Satu Mare 2016-2025 precum și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. ,,Să nu uiți că ai uitat, domnule viceprimar Albu”, îi răspunde Huzău.

  ”Invitația la consultări pe tema MasterPlan pentru Satu Mare a ajuns la dl. Albu, candidat PNL la Primărie. Dl. Albu a reacționat, sugerând că aș fi uitat că am votat, în Consiliul Local, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Satu Mare 2016-2025 și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, a declarat Mihai Huzău.

  Candidatul PMP a ținut să îi răspundă pe larg viceprimarului Albu, spunând că acesta a ,,uitat” unele aspecte importante.

  Ca răspuns la aceste afirmații, îi transmit domnului Albu următoarele:

  ”Nu pot să nu observ tenta ușor răutăcioasă din răspunsul dumneavoastră. Cred că într-o campanie electorală în care candidații se respectă, aroganța și aerele de superioritate ar trebui totuși eliminate.

  Aș putea să fiu la fel de răutăcios și să vă întreb de ce strategia de care amintiți, care se referă la perioada 2016 – 2025, ați supus-o spre adoptare doar în 16 august 2017? Adică cu o întârziere de 18 luni față de momentul în care trebuia să înceapă implementarea acesteia, stimate domnule fost coleg de Consiliu Local?

  Da, este adevarat că am aprobat Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, chiar dacă dumneavoastră și ceilalți responsabili de pregătirea acesteia ați întârziat foarte mult finalizarea acestui material important pentru municipiul pe care l-ați condus în calitate de VicePrimar.

  Aș vrea să vă reamintesc, că există și la nivel European o astfel de strategie denumită „Europa 2020” dar aceasta a fost adoptată în 2010, adică cu 10 ani mai repede față de perioada de referință, nu cu 18 luni mai târziu.

  De asemenea, vă reamintesc că până în acest moment. Conform capitolului IV.2.2. din această strategie, niciun obiectiv nu va fi finalizat înainte de 2023. Deci, în ultimii 4 ani cât ați fost VicePrimar nu ați finalizat niciun obiectiv asumat, dar cereți votul cetățenilor pentru încă un mandat, ba chiar doriți să fiți Primar?!

  Așadar, eu propun să renunțați la răutăți și să încercăm împreună să găsim cele mai bune soluții pentru comunitatea noastră. Consider că numai dând dovadă de unitate, clasa politică din Satu Mare poate să contribuie la progresul municipiului nostru.

  Vă invit din nou, pe această cale să dați curs unei sesiuni de consultări pe tema MasterPlanului pentru Satu Mare. Spre deosebire sau în completare la SIDU (cum vă place dumneavoastră 😊), Master Planul nu face decât să actualizeze și să prioritizeze direcțiile cele mai importante pe care noi, cei care ne dorim să administrăm acest oraș, ar trebui să le abordăm imediat ce ajungem în funcția de primar sau consilier local. Această actualizare a principalelor obiective o văd cu atât mai oportună cu cât aspiranții, din acest moment, la Consiliul Local Satu Mare sunt diferiți de cei care au votat Strategia de Dezvoltare.

  Este foarte posibil ca structura viitorului Consiliu Local Satu Mare să fie diferită de cea anterioară. Din acest motiv, asumarea și garantarea implementării acestor direcții importante, încă din faza campaniei electorale este o dovadă de bună credință față de interesele comunității pentru oricare dintre noi”, a declarat Mihai Huzău.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img