More


  Un SUPERMARKET sătmărean, ARS de inspectorii DSVSA. Care a fost CAUZA

  =

  Un supermarket din municipiul Satu Mare a fost asprus sancținat de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Sigurața Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

  Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în această săptămână, 94 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități din zone de agrement, unități de vânzare on – line.

  În această perioadă au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 lei, din care 1 amendă contravențională, în valoare de 10.000 lei – 1 Supermarket din localitatea Satu – Mare, – pentru nerespectare normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare și 11 avertismente – pentru 11 producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile Satu – Mare – 5, Carei – 2, Negrești Oaș – 2 Tășnad – 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

  În urma acțiunilor de control, în vama Halmeu, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 7 kg carne și specialități de produse alimentare, în valoare de 144,9 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img