More


  Veți vota pentru binele comunității sau pentru interesele unor candidați profitori?

  - Advertisement -

   

  Ofertele electorale ale anumitor candidați ascund în ele unele ,,promisiuni” atractive, care ne duc cu gândul la rezolvarea cu succes a unor probleme specifice comunității. În spatele acestora există de fapt și unele ,,interese ascunse” ale unor candidați, care speră să obțină în urma voturilor o poziție socială confortabilă în administrația publică. Această observație a fost remarcată de unii candidați cinstiți, realiști și obiectivi, care în diverse împrejurări, ale actualei campanii electorale, au încercat și încearcă să informeze alegătorii de anumite „păcăleli”, vehiculate în spațiul public de politicienii parveniți. ,,Colac peste pupuză” pe lângă aceste ,,interese ascunse” în ,,generoasa” lor ofertă electorală, candidații ,,cointeresați” mai mult de viitorul lor statut social, decât de cel al comunității, apelează și la determinările emoționale îndreptate împotriva unei părți însemnate a electoratului. Determinările emoționale nu sunt altceva decât niște ,,proiecții false” despre contracandidații și partidele din care aceștia fac parte. În unele situații specifice campaniei electorale, alegătorii nu au parte de un dialog deschis și amplu cu liderii politici, care sosesc în comunitățile lor, ci mai degrabă audiază ,,cuminți” un monolog demagogic interogativ, presărat cu întrebări de genul: „Ce-a făcut fostul primar pentru comunitatea dv.?!”. Acuzațiile „curg râu” despre fostul primar și partidul reprezentat de el, iar unii alegători sunt derutați și dezamăgiți, dar pentru că fac parte din partidul candidatului, nu mai analizează în mod obiectiv demersurile lor electorale ofensive răutăcioase. De multe ori, nimeni nu are curajul să pună întrebări, mai mult sau mai puțin incomode, după discursurile furtunoase.
  Chiar dacă faceți parte din partidul candidaților dv., aveți dreptul să analizați, să puneți întrebări în momentul când aveți nelămuriri sau nu înțelegeți sensul unor acuzații superficiale nedrepte. Aveți dreptul să întrebați de existența anumitor „alianțe necinstite și înțelegeri ascunse”, despre care „lumea vorbește”, pe care candidații dv. le-au făcut „peste noapte” cu liderii unor partide. Nu de alta, dar după ce o să vă documentați îndeajuns veți putea lua o decizie „în cunoștință de cauză” în ziua votării. „A executa orbește un anumit ordin” comandat de un candidat sau lider de partid în privința destinației votului, pe care va trebui să-l dăruiți împotriva voinței dv., nu ține de corectitudinea unor alegători creștini. Din acest punct de vedere sunt încă extrem de actuale cuvintele lui I.L. Caragiale din piesa de teatru „O scrisoare pierdută”: ,,Trădare să fie, dar s-o știm și noi!”.
  În alegerile precedente, foarte mulți alegători indignați de rezultatul alegerilor au început să reproșeze liderilor unor partide despre faptul că nu au reușit „să se unească în jurul unui candidat comun” pentru ca rezultatul alegerilor să fie pe măsura așteptării majorității electoratului din comunitatea respectivă. Regretele au fost „fără de niciun folos”, iar „învățătura de minte” nu a avut niciun efect asupra unor lideri politici orgolioși sau a unor candidați, care „au trădat peste noapte” unitatea și înțelegerile existente între liderii unor partide cu ocazia altor alegeri electorale. Ulterior s-a dovedit faptul că „aceste trădări” n-au valorat nici măcar cât echivalentul a „30 de arginți”. Dramatic a fost faptul că unii „trădători” au rămas „cu buza umflată”, adică „n-au primit aproape nimic” din partea câștigătorilor după aflarea rezultatului alegerilor.
  Prin intermediul unor alianțe politice inteligente ar putea fi împlinite pe deplin dorințele alegătorilor. Prostia „politrucilor” profitori fărămițează și dispersează voința puterii de a crea „unirea”, care a fost și este terfelită de orgoliile și ispitele „intereselor de culise”.
  Stimați alegători! În fața urnelor „Nimeni și Nimic” nu pot fi mai puternici decât „Decizia” dv. de a vota în mod cinstit și corect. Fiți cinstiți în fața conștiinței dv., în momentul „exercitării dreptului de a vota”, pentru ca să nu regretați ulterior că votul dv. l-ați dăruit în urma unor: sugestii sau amenințări imperative; prejudecăți sau aprecieri greșite pe care le-ați primit „cu lingurița” despre candidații cinstiți. Încă mai este vreme să luați o decizie corectă, necondiționată de discretele daruri și promisiuni particulare postelectorale. Nu uitați! În fața urnelor sunteți numai dv. cu bunul Dumnezeu în suflete, buletinul de vot și ștampila. Votați în ziua de 27 septembrie candidații demni și cinstiți, care vor milita în următorii patru ani pentru prosperitatea comunităților d-voastre milenare.

  Dumitru Timerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img