More

    Agresorul de la primăria Certeze, în arest la domiciliu!

    Trei angajați ai Primăriei Certeze și un angajat al Curţii de Conturi Satu Mare au fost agresați în primăria din comuna Certeze, la finele lunii iulie a acestui an, de către un bărbat în vârstă de 50 de ani. Judecătoria Negreşti Oaş a dispus acum trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a bărbatului vinovat.

    Iată care e poziția Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș:

    ”Vă facem cunoscut faptul că prin Rechizitoriul emis la data de 05.10.2020 de către Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a inculpatului S.I. , pentru săvârşirea infracţiunilor de:

    – ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 1, Cod penal – în dauna persoanei vătămate C. P.

    – ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2, Cod penal – în dauna persoanei vătămate C. I. A.

    – ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2, Cod penal – în dauna persoanei vătămate G. M. D. A.

    – ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2, Cod penal – în dauna persoanei vătămate H. M. A.

    – portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, faptă prev. şi ped. de art. 372 alin 1 şi 3 Cod penal., cu aplicarea prev. art. 38 alin. 1 Cod penal.

    Prin rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt :

    În data de 30.07.2020, în jurul orelor 14:00, organele de poliţie din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Negreşti Oaş au fost sesizate telefonic de către primarul Comunei Certeze despre faptul că în cadrul Primăriei a avut loc un incident în cadrul căruia au fost agresaţi fizic trei angajati ai Primăriei Certeze şi un angajat al Curţii de Conturi Satu Mare .

    La efectuarea cercetărilor , Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Orasului Negreşti Oaş şi Sectiei 9 Poliţie Rurală Negreşti Oaş .

    Se prrecizează că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale , precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

    Ce s-a întâmplat de fapt
    Un atac a avut loc pe 30 iulie în primăria din comuna Certeze, județul Satu Mare, în urma căruia patru persoane au fost rănite.

    Agresorul, un bărbat în vârstă de 50 de ani, l-a rănit cu cuțitul pe viceprimarul comunei, Aurel Ciorbă, iar pe primarul comunei, Petre Ciocan, și pe alți doi angajați i-a agresat, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor.

    La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale Poliției și echipaje de prim-ajutor în vederea îngrijirii medicale a celor răniți.

    „Am fost sesizați în jurul orei 14.00 despre faptul că un bărbat de 50 de ani din Certeze, ar fi agresat alți trei bărbați, în timp ce se afla în Primăria din localitatea Certeze, iar pe o a patra persoană ar fi rănit-o la mâna stângă cu un corp ascuțit.

    În acest moment se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

    Din datele pe care le dețin, leziunile suferite de cele patru persoane sunt superficiale și nu le-a fost pusă viața în pericol”, a declarat imediat după eveniment purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE