More


  ALARMĂ. Școală întreagă ÎNCHISĂ de CORONAVIRUS în județ. Scenariu ROȘU

  - Advertisement -

  O întreagă școală din județul Satu Mare a fost închisă din cauza pandemiei de coronavirus, deoarece au fost depistate mai mul de trei cazuri de COVID-19. Aici a fost implementat Scenariul Roșu, astfel că toți elevii acestei școli vor face doar cursuri online.

  ”În ultimele 24 de ore, la nivelul județului s-au înregistrat 3 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din două unități de învățământ din mediul urban. Cursurile unei singure clase dintr-una din unitățile de învățământ se vor muta în sistem online. În cealaltă unitate de învățământ, deoarece numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 a depășit cifra 3, cursurile școlare se suspendă pe o perioadă de 14 zile, toți elevii școlii urmând să intre în sistem online. În județul Satu Mare, 51.057 elevi sunt înscriși în învățământul de stat și 672 în învățământul particular”, se arată într-o informare a prefecturii Satu Mare.

  În săptămâna 26 octombrie – 30 octombrie 2020, conform aprobării emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în județul Satu Mare s-a înregistrat următoarea situație privind scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar:

  – 73 de unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

  – 54 unități de învățământ și structuri arondate în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

  – 1 unitate de învățământ și structuri arondate în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online.

  – 141 de unități pentru învățământul preprimar și primar sunt în vacanță în această perioadă!

  Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

  Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img