More


  ALERTĂ!!! COVID-19 ”ATACĂ” școlile sătmărene. Tot mai multe cazuri în școli

  - Advertisement -

  Pandemia de coronavirus suspendă cursurile la tot mai multe școli din județul Satu Mare. Astfel, cursurile unei clase din municipiul Satu Mare au fost suspendate și trecute pe scenariul roșu din cauza unei eleve depistate cu coronavirus. 

  ”În ultimele 24 de ore, la nivelul județului s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor care, conform procedurilor specifice, a dus la suspendarea orelor de curs cu prezență la școală pentru o clasă dintr-o unitate de învățământ din mediul urban și mutarea orelor în sistem online pentru o perioadă de 14 zile.

  În județul Satu Mare, 51.057 elevi sunt înscriși în învățământul de stat și 672 învățământul particular”, se arată într-o informare făcută de Prefectura Satu Mare.

  Surse demne de încredere ale Gazetei de Nord Vest spun că este vorba despre una dintre clasele a X-a de la Liceul de Artă ”Aurel Popp” din municipiul Satu Mare.

  Una dintre elevele de clasa a X-a de la această școală, D.P. practicând un sport de performanță (fotbalul), a fost testată și ulterior confirmată pozitiv cu COVID-19, asta deși era asimptomatică.

  În această situație, cursurile la clasa elevei au fost suspendate, iar familia acesteia, împreună cu eleva, se află în carantină la domiciliu.

  Un alt caz de infectare în în școală s-a produs, recent, la Școala Gimnazială nr. 1 din Negrești Oaș. O învățătoare de aici, Mirela K, a fost confirmată cu COVID-19, aceasta fiind internată la Spitalul Suport COVID din Baia Mare.

  Din informațiile pe care le deținem în acest moment, cursurile clasei cu pricina nu au fost suspendate, în locul învățătoarei confirmate cu coronavirus fiind adus un alt cadru didactic.

  Demn de remarcat este și faptul că, în urmă cu o săptămână, o altă școală din județ, Școala Gimnazială Turț, a fost închisă din cauza faptului că un elev de aici a fost depistat cu COVID-19.

  DSP a făcut anchete epidemiologice în toate aceste cazuri și au fost luate măsuri pentru fiecare unitate școlară în parte.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img