More


  Asimptomaticii vor rămâne la domiciliu

  - Advertisement -

  Cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice vor rămâne la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, iar când apare simptomatologia vor fi duși în unitățile spitalicești, spune ministru Sănătății, Nelu Tătaru, despre COVID-19. Măsura ar urma să intre în vigoare de săptămâna viitoare.
  „Avem o ordonanță de urgență în pregătire, astfel încât cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigații suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologie, ei sunt duși în unitățile spitalicești”, anunță Nelu Tătaru.
  Ministrul Sănătății precizează că ordonanța de urgență va fi aprobată săptămâna viitoare. „Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casele de asigurări, vor face o monitorizare, o telemedicină sau pot presta servicii medicale pentru anchete epidemiologice sau recoltări”, mai arată Tătaru.
  Nu pot fi emise ordine către medicii de familie pentru a face, în afara negocierilor contractului cu CNAS, alte acte medicale, susțin reprezentanții Colegiului Medicilor din România. Astfel, medicul de familie poate monitoriza de la distanță pacienții COVID-19, dar nu vor intra în focar.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img