More


  DEZASTRU. Cutremur la Cămârzana

  - Advertisement -

  Mâine, pe raza comunei Cămârzana și prin împrejurimi va avea loc un cutremur. Este vorba de un exercițiu ale cărui activitățile fac parte din proiectul ”COOPERAREA TRANSFRONTALIERA A ECHIPELOR DE INTERVENTIE SI SALVARE NEGUVERNAMENTALE SI PUBLICE – CROSCOOP – ” care are ca scop creșterea capacității de gestionare a situațiilor de urgență, îmbunătățirea dotărilor cu echipament specific pentru salvarea de vieți omenești, prevenirea și stingerea incendiilor forestiere și urbane, instruirea și antrenarea voluntarilor din cele 4 localități partenere din proiect (Comuna Târșolț – RO, Orașul Csenger – HU, Comuna Apșa de jos – UKR, Comuna Cămârzana – RO), respectiv dezvoltarea unui parteneriat transfrontalier pe termen lung in vederea îmbunătățirii intervențiilor in caz de urgență.

  Proiectul este finanțat în cadrul Programului HUSKROUA de Cooperare Transfrontalieră ENI.
  Exercițiul va începe la ora 12 și amânunte despre ce se va întâmpla efectiv veți putea citi în numărul nostru de luni și în emisiunile televizate de la fața locului.

  Tema exercițiului se referă la „intervenție și salvare persoane dintre dărâmături și din adâncime ca urmare a unui cutremur, cu ajutorul SVSU al comunei Cămârzana” și are ca scop exersarea deprinderilor dobândite la cursurile de formare organizate pentru echipele serviciilor voluntare pentru situații de urgență (SVSU) a celor 2 comune: orientare cu ajutorul sistemului de poziționare globală (GPS), tehnici de salvări urbane, respectiv acordare de prim-ajutor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img