More


  DICTATURA supremației politice

  - Advertisement -

  Acapararea Puterii absolute în România este un deziderat inițiat de forțe radicale, care au ,,un scop bine definit” pentru următorii ani. Cine decodează „scopul care scuză mijloacele ?”. Eliminarea din peisajul politic românesc a unui(or) partid(e) politic(e) poate crea premisele unei dictaturi a supremației politice. Lamentabil este faptul că se dorește eliminarea unui partid de parc-ar acesta fi un politician, dar politrucii cârcotași uită că în spatele acestui partid există mii și mii de membri cu drept de vot. Pe toți doriți să-i alungați din partid și dacă se poate chiar și din țară? Asta e democrația în care toate sunt ale mele: Guvernul, Parlamentul, investițiile și partidele politice aservite? Agresivitatea declarațiilor politice impresionează și surprind electoratul, iar unii analiști politici sunt de părere că nu prea mai are rost „să mergem la vot” din moment ce „se cunoaște încă de pe acum rezultatul alegerilor”. De fapt, alegerile din România au fost îndoielnice și contestate, „mai pe față, mai pe dos”, de-a lungul ultimilor zeci de ani, iar încrederea în corectitudinea acestora a fost pusă la îndoială de observatorii politici independenți. „Nu iese fum fără foc!”.

  Vehemența expresiilor politice demolatoare, adresate unui partid sau altul, denotă faptul că există o preocupare disperată a unor „forțe politice obscure” de a obține Puterea totală în România. Pe fondul alocării în viitor a unor fonduri europene, „iubitorii de lucrări publice” au început „să țipe ca din gură de șarpe” că România are nevoie stringentă de investiții. Peste noapte, acești politruci dezagreabili, apatici și enervanți prin atitudinile lor demolatoare și incendiare, au devenit extrem de generoși de parcă ar da bani pentru investiții din rezervele lor valutare sau de la „mama lor de acasă”. Perspectivele economice sunt ca „un filon de aur” inepuizabil pentru acești profitori cu trabucuri, în spatele cărora se-nalță semețe și „profesionale” firmele particulare de execuție. Nu e de mirare că există atâta încrâncenare politică, dar dincolo de aceasta se-ascund marile și apetisantele „lucrări publice”. Acolo sunt banii lor, care-i așteaptă ca o primăvară a prosperității egoiste. Ei nu vor, încă de pe acum, să împărțească cu nimeni viitoarele lucrări de investiții, dar nici să fie controlați de vreu partid puternic de opoziție. „Potul” e consistent, „Miza” e mare, iar motivația luptei politice este ancorată în dezvoltarea materială a viitorilor miliardari ai României. Cu bani, după aceea, poți „să faci ce vrei!”, dar mai cu seamă poți că cumperi până și independența politică.
  Acești „mormoloci” ai Democrației românești, dau din coadă, țipă și se tânguiesc, acuză pe nedrept și folosesc toate „mijloacele emoționale” pentru a pune mâna pe potențialul investițional al acestei țări. Apropiatele alegeri parlamentare sunt considerate DECISIVE pentru politicienii profitori, care se vor încălzi la flacăra bogăției, care va „lumina” cu bani europeni în următorii ani România. Acum e „momentul decisiv” de a acapara toate structurile-cheie alte statutului, cu ocazia alegerilor parlamentre, iar ulterior manevrele de culise vor imprima o conducere cu ,,iz dictatorial” în România. Cine să ia atitudine împotriva acestor politruci ahtiați după Puterea supremă în România? Legat de mult discutata „amânare a alegerilor parlamentare”, iar asistăm la niște declarații belicoase ofensive îndreptate împotriva majorității Parlamentului. Nu un partid sau altul amână alegerile! Parlamentul României ar trebui să decidă dacă alegerile pot fi sau nu amânate în condițiile actuale ale evoluției negative a pandemiei. Pe de altă parte, decidenții spun că data alegerilor este constituțională, iar alții au propus la un moment dat o întâlnire la Cotroceni, pentru o dezbatere, cu liderii partidelor politice. Poate că statisticile sumbre, în ceea ceea ce privește rata infestării populației cu Covid – 19, ar trebui să fie un motiv obiectiv pentru luarea unei decizii în vederea amânării sau nu a alegerilor parlamentare.
  În condițiile actuale ale pandemiei și a luptei pentru alegerile parlamentare se crează confuzii prin acuzațiile lansate în spațiul public de reprezentanții unor partide politice. Replicile politicienilor, care fac parte din partidul acuzat pe nedrept, ar trebui să-și facă apariția de urgență în spațiul public. În acest fel, ar putea fi dejucate și unele informații speculative, care au alte conotații politice și nicidecum concurența specifică unei campanii electorale decente, serioase și demnă de politicienii maturi și profesioniști. Dintre toate cuvintele demolatoare adresate unui partid, câteva se înscriu în sfera normalității, care ar trebui să domine în mod corect spațiul politic românesc în preajma alegerilor parlamentare:,,…Democrația înseamnă alegeri, democrația înseamnă puterea cetățeanului de a decide cine să-l reprezinte!”. Asta e, măi zmeule, starea de normalitate a Democrației și nu desființarea unui ,,partid puternic și incomod” pentru tine și acoliții tăi…

  Dumitru Timerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img