More


  E greu de uitat timpul ce vine!

  - Advertisement -

  În aceste vremuri tulburi, create de duşmanul nevăzut, dar atât de periculos pentru locuitorii pământului şi… create, mai ales de conducătorii “aleşi” mulţi falsi politicieni care se autodemască fiind neiubitori ai acestui popor. Şi… poporul simte şi rabdă, dar … toate au un final, mai ales atunci când “cuţitul ajunge la os!”. “Coronavirus” se îndreaptă cu paşi repezi spre apogeul despre care “organele competente” ne-au amintit şi avertizat, ei spun, din timp şi… treptat au luat mâna de pe noi. Dovadă este grija faţă de elevi şi studenţi, care au început activitatea şi… dacă dascălii şi părinţii n-ar avea grijă de modul în care să se deruleze procesul instructiv şi cel educativ, ar fi total o brambureală cu care acest guvern este obişnuit şi, mi se pare că aşa doreşte să se întâmple. Dovadă, atitudinea sfidătoare la adresa pensionarilor, care trăiesc, parcă, din mila guvernanţilor, lăsând impresia că pensionarii sunt datori lor şi nu invers. Pensionarii şi-au plătit pensia lună de lună, iar “şefii” au amestecat banii depuşi atâţia ani, după care ar trebui să plătească dobândă pentru că au “stat” banii la ei. Unde mai pui faptul că mulţi n-au mai apucat vârsta de pensie şi “au plecat”! Ce s-au făcut cu banii acestora? Sunt mulţi oameni în frumoasa Românie ce trăiesc în mizerie şi contrastul dintre oamenii ce au slujit ţara şi mulţi ce “o păcălesc” este atât de mare! Azi nu-i întreabă nimeni pe cei care s-au îmbogăţit peste noapte, de unde sunt veniturile! Populaţia se întreabă, discută, îşi face probleme şi aşteaptă ca organele competente să iasă din amorţire şi să înceapă să-şi facă datoria! Altfel, încetul cu încetul, apoi brusc, poporul acesta nemulţumit, dar sincer şi curat, îşi va spune cuvântul, alăturând o serie de nedreptăţi întâlnite zi de zi – toate împotriva maselor largi de oameni, care cunosc “răbdare”. Toate acestea ar semăna cu o ameninţare. Nici vorbă, este o prevenire sinceră, fără exagerări, mai ales acum după alegerile locale, nişte mascarade ce ne-au făcut şi încă ne mai fac de râs în Europa şi nu numai. În afară de “furturi de voturi”, de bârfe şi jigniri de tot felul, mai auzi la TV expresii: mască, distanţă, dezinfecţie, spălat pe mâini etc. Noroc că elevii sunt mai disciplinaţi ca şi conducătorii cărora nu le pasă de şcoală, mulţi dintre ei fiind aceia care “au ocolit” şcoala, dar sunt baricadaţi cu tot felul de diplome tot atât de sigure ca şi “şcoala absolvită”.

  Sunt în ţara aceasta şi în judeţul nostru oameni pe care-i putem numi oşteni, pentru că au o “armă” cu cerneală albastră, cu care luptă zi de zi, fiind adevăraţi oameni ai cetăţii, buni cunoscători ai realităţilor rurale şi urbane. Aceştia asistă la tot ce se întâmplă pe scena politică. Aceasta se întâmplă în întreaga ţară, văzând, în majoritate, aceleaşi figuri şterse (unele cu merite), care ocupă listele de primari şi consilieri. Oare nu se întreabă unii dintre ei dacă lumea nu s-a săturat de figurile lor şterse? Nu se compară cu similarii lor de pe liste care au făcut lucruri utile pentru oameni? Oare aceştia nu au oglindă în care să se privească şi să-şi dea palme? Sunt pe liste oameni la care lumea nici nu s-a gândit. Au devenit mulţi “alegători” nepăsători, indiferenţi la ceea ce se întâmplă! Mă întreb şi eu vă întreb pe dvs. cei mai fideli judecători ai vremii de ce doresc unii oameni să ajungă primari, preşedinţi sau consilieri, când se ştiu că n-au făcut nimic pentru cei cărora le cere să-l voteze? I-au apucat aşa dintr-o dată, dragostea şi dorinţa de a-i ajuta pe locuitori? Airea! mai mare folos ar aduce tuturor prin dezvoltarea activităţii începute, munca pentru perfecţionare în direcţia pe care a pornit! Aşa, vrea să le facă pe amândouă şi nu face nici una sau le face prost.

  M-am întrebat de ce orice partid sau partiduleţ trebuie să-şi desemneze candidat la primărie, ştiind că o face chiar împotriva românilor? Cred că este momentul ca mass-media să-şi intre în atribuţii, iar presa să trăiască exact ceea ce este: putere în stat! Să se ştie bine că nu toţi politicienii sunt politicieni, că nu orice cuvântare ţinută aiurea se numeşte discurs! Să nu mai fie păcăliţi oamenii şi ţinuţi fără rost la cozi interminabile să-şi exerciote dreptul la vot (vezi Bixad).

  Aceste rânduri vin dintr-o realitate pe care vremurile de astăzi nu trebuie să le ridiculizeze, iar presa nu poate permite sluţirea identităţii naţionale în lumea aceasta românească. Vom scoate în evidenţă tot ce-i greu de uitat în timpul ce vine!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img