More


  Festivitatea de lansare a Asociației Ecologice și Umanitare ”Copacul Vieții”

  - Advertisement -

  Într-o zi de toamnă plină de soare și o atmosferă prietenoasă întreținută de oameni sufletiști dedicați protecției mediului și activităților civice, sâmbătă a avut loc la Centrul de Recreere ,,Kentaur,, din Atea festivitatea de lansare a Asociației ECOHUMAN ,,LIFE TREE,, (Asociația Ecologică și Umanitară ,,COPACUL VIEȚII,,) ai cărei membrii fondatori sunt Békéssy Elisabeta, în calitate de președinte, Békéssy Noémi, în calitate de vicepreședinte, și Békéssy Lászlo, secretar.

  Președintele asociației a deschis festivitatea cu salutarea prezenței numeroase la acest eveniment după care a explicat motivul alegerii ca simbol al asociației,,copacul vieții,, .Acesta reprezintă de fapt asociația care la ora actuală este doar un puiet aflat în fază de creștere și depinde de toți cei care se vor alătura asociației ca membri sau voluntari, cât de repede va crește și va da roade ca rezultat al muncii voluntare depuse în beneficiul mediului și a societății.

  La eveniment a participat doamna inspector general al ISJ Anișoara Boitor care și-a exprimat bucuria participării la acest eveniment și a asigurat asociația de sprijinul ISJ în implementarea unor programe și activități în scopul educării în spirit ecologic a tinerilor.

  După prezentarea obiectivelor și activităților care vor fi demarate în viitorul apropiat cum ar fi lansarea concursului ,,Arată că îți pasă,, , continuarea proiectului ,,Parcul SOS,, și ,,Labirintul reciclării,, au urmat discuții libere luând cuvântul fiecare participant pentru a-și exprima bucuria, aprecierea și dorința de a se alătura asociației în vederea realizării cu succes a obiectivelor acestuia. Au participat la discuții libere reprezentanții următoarelor instituții, asociații și agenți economici: APM, ISJ, Direcția Silvică, Asociația ,,Stea, ,,Asociația Caiac Smile,,, Asociația ,,Casa de lut,, , Fundația ,,Pro Terra,, Carei, Asociația Producătorilor Sătmăreni, Colegiul Național ,,Ioan Slavici,, Școala Gimnazială,,Dorolț,, Firma Dedeman Satu Mare, Waste Management București, SC Alpin Satu Mare, Eriza Proiect, și voluntarii asociației.

  Cu ocazia evenimentului de lansare cei prezenți au ales prin vot din cele șase tricouri pictate de voluntarii asociației, simbolul ,,copacul verde,, care se potrivește cel mai bine cu obiectivele asociației. Următorii elevi voluntari îndrumați de dna profesor și pictor Szemák Zsuzsa au realizat lucrările care s-au bucurfat de aprecierea celor prezenți: Szomju Anita, Ludescher Réka, Gittinger Fanni, Nagy Bernadette, Palotás Petra și Meszáros Anna.

  La finalul primei părți a festivității cu ocazia lunii recoltei, dna Marcela Papici-președintele Asociației Producătorilor Sătmăreni a prezentat ,,colțul verde al producătorilor sătmăreni,, realizat în mod special pentru acest eveniment și care a încântat privirile participanților prin frumusețea și diversitatea produselor tradiționale.

  În partea a doua a festivității a urmat activitatea practică, plantări de puieți de tei asigurați de către Direcția Silvică și desprinderea flacoanelor de plastic de pe gardul labirintului reciclării în vederea predării la reciclare și pregătirea terenului pentru plantarea gardului viu așa cum a fost propus la lansarea proiectului în anul școlar 2019-2020.

  După o relaxare plăcută în mijlocul naturii cu respectarea măsurilor impuse de pandemie, participanții s-au reântors la casele lor cu câte un puiet de tei ca simbol al evenimentului oferit de către Direcția Silvică pe care îi vor planta în curțile și grădinile lor .  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img