More


  Focar critic de coronavirus în județ

  - Advertisement -

  Din nefericire, în județul Satu Mare există un focar critic cu o incidență a îmbolnăvirilor de COVID-19 de 3 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre localitatea Foieni. Acest lucru se datorează unui focar de Covid-19 în rândul personalului Centrului pentru persoane vârstnice din localitate.

  Situația este în evaluare
  Ședința săptămânală de ieri, 13.10.2020 a conducerii Instituției Prefectului cu structurile implicate în gestionarea crizei sanitare provocată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 (ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratul Școlar și Direcția de Sănătate Publică) s-a desfășurat sub semnul creșterii semnificative a cazurilor confirmate în județul Satu Mare în ultima perioadă, de altfel în întreaga țară dar și în Europa.
  În județul Satu Mare o singură localitate, Foieni, are o incidență peste pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori, datorită unui focar de covid-19 în rândul personalului Centrului pentru persoane vârstnice din localitate. Situația este în evaluare urgentă la acest centru iar în funcție de rezultatele testării, inclusiv a persoanelor instituționalizate, se vor dispune măsurile de limitare a răspândirii bolii. Prefectul Radu Bud a apreciat cea mai eficientă soluție carantinarea Centrului, fără a afecta întreaga populație a comunei, deci nici desfășurarea cursurilor școlare.

  Măsuri ferme și continue
  Pentru celelalte localități cu incidența de peste 1 la mie, prefectul a solicitat în continuare efectivelor forțelor de ordine măsuri ferme și continue, o prezență sporită în zonele aglomerate și cu potențial de răspândire a bolii iar inspectorul școlar general să dispună managementului școlilor atenție crescută în sensul depistării rapide a cazurilor de îmbolnăvire în rândul elevilor și a personalului didactic pentru limitarea focarelor dar și respectarea strictă a măsurilor care permit desfășurarea în mod clasic a orelor de curs.

  Ședințe de constituire a noilor consilii locale
  În acest moment sunt în pregătire procedurile de desfășurare a ședințelor de constituire a noilor consilii locale, respectiv de depunere a jurămintelor de către noii aleși locali urmare a alegerilor din 27 septembrie 2020.
  Prefectul a detaliat măsurile speciale preconizate, respectiv limitarea numărului de participanți, măsuri sporite de igienă și protecție individuală dar și interzicerea categorică a întâlnirilor festive care însoțeau de regulă finalul acestor evenimente.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img