More


  Încă o școală din județ intră în scenariul roșu

  - Advertisement -

  Sistemul de învățământ din județul sătmărean intră din nou în alertă după ce, în acest week-end, un cadru didactic și un elev de clasa a VII-a au fost confirmați cu coronavirus. Clasa de unde provine elevul și la care a predat cadrul didactic a trecut la scenariul roșu, adică cursurile se desfășoară doar on-line.

  Care este școala aflară în Scenariul Roșu
  ”În weekend, la nivelul județului s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor dintr-o unitate de învățământ din mediul urban. Cursurile din clasă se vor muta în sistem online. În județul Satu Mare, 51.057 elevi sunt înscriși în învățământul de stat și 672 în învățământul particular”, se arată într-o informare făcute de Prefectura Satu Mare.

  Elevul depistat pozitiv este dintr-o clasă de a VII-a de la Școala Gimanzială ”Lucian Blaga”. De asemenea, și profesorul aflat în aceeași situație este tot de la aceeași școală.

  Atât cadrul didactic, cât și elevul, împreună cu familiile lor, se află în coarntină la domiciliu, iar la clasa respectivă a fost implementat scenariul roșu, adică cursurile sunt ținute doar online.

  Doar un singur  caz nou
  În altă ordine de idei, de duminică până luni, la nivelul județului Satu mare a fost înregistrat doar un singur caz de coronavirus, astfel că numărul total al acestora a ajuns la 1.417 cazuri confirmate.

  Până ieri, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 151.811 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

  Până ieri, 6.470 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 25.10.2020 (10:00) – 26.10.2020 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img