More


  Noua listă a statelor din zona galbenă

  - Advertisement -

  Noua listă a statelor din zona galbenă a intrat în vigoare. 49 de state au fost incluse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în zona de risc epidemiologic ridicat pentru care se impune carantina odată cu revenirea în țară. CNSU a adăugat în hotărâre și posibilitatea ca persoanele să iasă din carantină mai devreme, asta dacă se testează la cerere.

  Pe lista galbenă figurează în Europa: Ungaria, Austria, Marea Britanie, Spania, Franța, Belgia, Ucraina, Georgia, Slovacia, Danemarca, Luxemburg, Olanda, Cehia, Republica Moldova, Muntenegru, Andora.

  Totodată SUA dar și Israel se află pe aceeași listă. Astfel, românii care se întorc în țară din statele prezente pe listă sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile.

  Cum se poate evita carantina
  Hotărârea luată de CNSU oferă și posibilitatea de a evita carantina, pentru cei care nu stau în țară mai mult de 3 zile, dacă prezintă un test negativ la intrarea în țară.

  “Se exceptează de la această măsură persoanele care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional”, se arată în textul deciziei. Pot ieși din carantină, după 10 zile, și cei care fac la cerere un test, în ziua a opta, iar rezultatul acestuia este negativ.

  “Persoanele care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieşi după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică”, au explicat autoritățile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img