More

    Pensionarii protestează împotriva Guvernului

    Un grup de pensionari a protestat în această dimineață, în Piaţa 25 Octombrie, faţă de nivelul creşterii pensiilordecis de Guvern.

    Cei peste 70 de pensionari din cadrul celor trei asociații de pensionari din Satu Mare, Liga Pensionarilor ”Unirea” Satu Mare, Liga Pensionarilor ”Armonia” Satu Mare și Asociaţia Județeană a Pensionarilor, doresc majorarea pensiilor cu 40% și desființarea pensiilor speciale. 

    Consilierul prefectului din cadrul Cancelariei, Victor Ioan Cernea, a întâmpinat protestatarii și le-a explicat că majorarea votată de Parlament a fost adoptată prin Legea nr. 127/2019 care prevede majorarea etapizată a pensiilor până în anul 2021. În urma adoptării Ordonanțelor de urgență nr. 135/2020 și 136/2020 Guvernul decissă majoreze pensiile publice într-un procent de 14% ținând cont de evoluția situației epidemiologice de pe teritoriul României care indică o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2 și de necesitatea luării unor măsuri urgente, cu caracter excepțional, pentru diminuarea efectelor negative asupra economiei cauzate de măsurile adoptate pentru limitarea infectării cu coronavirusulSARS-CoV-2 în rândul populației.

    Protestul s-a încheiat odată cu depunerea memoriului care va fi înaintat autorității centrale.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE