More
  spot_img

  Peste 20 de focare de pestă porcină, active în județ

  - Advertisement -

  La această oră, în județul Satu – Mare, Pesta Porcină Africană evoluează în în localitățile: Pir, Piru Nou, Târșolț, Bixad, Medieș Râturi, Remetea Oașului, Căuaș, Certeze, Vama, Chereușa, Orașu Nou Vii, Trip, Tășnad, Apa, Sărvăzel, Ghilești, Hotouan, Dacia, Cămin, Sudurău, Săcășeni și Ciuperceni, potrivit unui comunicat remis de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.
  DSVSA Satu Mare, atenționează crescătorii de suine din județul Satu – Mare, să sporească măsurile de biosecuritate, în exploatațiile pe care le dețin, datorită cazurilor de Pestă Porcină Africană care evoluează în județul nostru, atât la porcii domestici cât și la mistreți.
  Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu – Mare, rămân închise până la noi dispoziții.
  Se vor aplica și respecta toate măsurile de biosecuritate în exploatațiile comerciale cât și în cele non profesionale. Acestea fiind reprezentate de, împrejmuirea totală a exploatației, asigurarea unui dezinfector rutier și pietonal, vestiar filtru, echipament de protecție obligatoriu, respectarea condițiilor privind angajarea personalului muncitor și circulația personalului în exploatații, angajații permanenți, cu carnete de sănătate, vizate la zi, cu interdicția de a crește porci la domiciliu sau în altă locație, fără a intra în contact cu alți porci domestici sau mistreți, accesul vizitatorilor se va face doar în cazuri excepționale și numai cu respectarea regimului de filtru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare